Asıl faktör

Hepimiz biliyoruz ki, CHP Genel Başkanlığı, Kılıçdaroğlu için çok değerli bir yer. Onu feda edemez. Fakat cumhurbaşkanlığına aday olup da seçimi kaybederse, her şeyini birden kaybedecek... CHP Genel...

Hepimiz biliyoruz ki, CHP Genel Başkanlığı, Kılıçdaroğlu için çok değerli bir yer. Onu feda edemez. Fakat cumhurbaşkanlığına aday olup da seçimi kaybederse, her şeyini birden kaybedecek... CHP Genel Başkanlığı’nı da tehlikeye atacak. Bunu göze alır mı? Yoksa son dakikada adaylıktan vaz mı geçer?

*

Adaylıkta ısrarlıysa, o zaman şunu anlayacağız ki, kazanmak için başvurmayacağı yol yok. Şansa bırakmayıp, maçı maçtan evvel kazanmak isteyecektir. Nitekim sondaj niteliğinde başvurduğu yöntemler, şimdiden bu işaretleri veriyor.

*

Ne var ki HDP’siz olmaz. Tamam ama İYİ Parti’siz de olmaz. Birinden birini tercih etse, aritmetik elvermez. Hatta, SP’nin vereceği küçük bir fire bile işi tehlikeye sokar. Yani, HDP’li, İYİ Parti’li, SP’li, DP’li, DEVA’lı bir şekilde, tam kadroyla sahaya çıkmaya mecbur. Bu maçta sakat oyuncuya tahammül yok.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 341 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 271 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 211 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar