Utandıran sözler

28 Şubat sürecindeyken farfaralı generallerden birinin Türkiye'nin nüfusunu fazla bularak "20 milyonu kesmek lâzım" dediğine dair bir haber yayılmıştı.Bir kimse, şayet faşizan tek parti zihniyetindeyse onun rütbeli veya...

28 Şubat sürecindeyken farfaralı generallerden birinin Türkiye'nin nüfusunu fazla bularak "20 milyonu kesmek lâzım" dediğine dair bir haber yayılmıştı.
Bir kimse, şayet faşizan tek parti zihniyetindeyse onun rütbeli veya sivil olması fark etmez. 28 Şubat darbesinden 10 sene sonra bu defa da bir sivil, benzer bir hezeyan içinde. CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt, konuk olduğu TV programında hızını alamayarak millete tehditler yağdırdı. Ona göre milletin zinhar evet dememesi lâzım. Netice evet çıkarsa bunu diyenleri Samsun'dan başlayıp yedi sülalesiyle birlikte İzmir'de denize dökeceklermiş!!!
"Kaval çalmasını bilmeyen çoban, sürüye kurt getirir" diye bir deyim vardır. Ağzı köpükler saçarken ne dediğini duymayan bir vekil de hem kendisine ve hem de partisine laf getirir. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milyonlar, şimdi bu şahsa meydanlarda, ekranlarda, sohbetlerde en ağır kelimelerle mukabele etmekteler. Bunları işittiğinde, eşinden çocuklarından olsun utanmıyor mu acaba? Yüzü kızarmıyor mu?
CHP cenahında hezeyanlar bir münasebetsizin ettiği laflarla kalmıyor. Şu an meclisin en gedikli vekili olan, yıllar yılı genel sekreterlik, bakanlık ve genel başkanlık yapmış Deniz Baykal da o vekilin pespaye laflarına eş laflar etti. Aradaki fark şu ki biri denize döküyor diğeri imâ ve dolambaçlarla benzer duyguları dile getiriyor. Sn. Baykal'ın söylediği "referandumda hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz" lakırdısı kendisine hiç yakışmadı. Unutmamalı ki FETÖ örgütünün kurduğu tezgâhla genel başkanlığı kaybettiği hâlde onlara toz kondurmuyor. Adı geçen örgüte kolunu nasıl kaptırmış ki darbe teşebbüslerine rağmen haklarında kınayıcı bir çift söz edemiyor? Onların hakkında konuşamazken, "evet" diyen vatandaşları tahkir ederek anıyor.
Bir kimse yedisinde neyse yetmişinde odur demişler. Bu, ün yaşlı ama cemaziyyel evvelde de manzara farklı değilmiş:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TARİHİ DOĞRU OKUMAK 21 Mayıs 2024 | 110 Okunma 10 YILDA GELEN ADALET 18 Mayıs 2024 | 211 Okunma KOMŞU 16 Mayıs 2024 | 91 Okunma ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 58 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar