Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmiştir

Bugün itibariyle "16 Nisan 2017" tarihi bir gün olmuştur. 80 Milyonluk Türkiye'de 58.5 Milyona yakın seçmen, sandıklara giderek oy verme hakkını kullandı. Seçmen, yüksek bir katılımla oy vermeye gitti ve sandıktan 18...

Bugün itibariyle "16 Nisan 2017" tarihi bir gün olmuştur. 80 Milyonluk Türkiye'de 58.5 Milyona yakın seçmen, sandıklara giderek oy verme hakkını kullandı. Seçmen, yüksek bir katılımla oy vermeye gitti ve sandıktan 18 Maddelik anayasa değişikliğinin getirdiği yeni hükümet etme şekline "evet" çıktı.
Vatandaş, böylece mevcut büyüme, kalkınma ve gelişmeyi tasvip ettiğini, mevcut Cumhurbaşkanı, iktidar ve icraata güvenoyu verdiği gibi vaad edilen ve her biri ufkumuza bir devlet projesi olarak konmuş 2023'te dünyanın onuncu büyük gücü olmak gibi hedeflere de hız kesmeden devam edilmesini de istemiştir.
Halk oylaması propaganda sürecinin her şehirde yapılabilmesi ve müessif bir hadise çıkmaması keza rey verilirken herhangi bir yerde hiç bir vatandaşın burnunun kanamaması demokratik olgunluk, iç barış ve huzurumuz açısından büyük başarıdır. İstikrarsızlık ve kargaşa günlerinde seçmenin silah tehdidi altında oy kullanması, sandıkların kaçırılması, mükerrer oy verilmesi, oyların çöplerde bulunması çok uzak tarihler değildir. 7 Haziran 2015 Seçimlerinde doğu ve güneydoğulu seçmene hangi azapların yaşatıldığı malumdur. Vatandaşın serbest iradesiyle tercihini yapabilme ortamını ona sağlayan emniyet kuvvetlerimiz, takdir ve tebrike layıktır.
Yüzde 50'nin aşılması 'evet'lerin meşruiyeti için yeter sayıdır. "Şu kadar oy olmazsa bunu tartışmaya açarız" sözü sadece sahibini mahcup eder. Nitekim hayır oyları 50'yi geçseydi hayır taraftarları bu neticeyi bir güvensizlik sebebi sayarak Cumhurbaşkanı ve Hükümeti istifaya zorlayacak ve büyük ihtimalle zorlamaya da lüzum kalmadan onlar çekileceklerdi. Öyleyse hayır diyenlerin çıkan tabloya tek kelime itiraza etmeye hakları yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KOMŞU 16 Mayıs 2024 | 73 Okunma ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 57 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! 07 Mayıs 2024 | 99 Okunma AIK KAPI SYASET!.. 04 Mayıs 2024 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar