Sultan Abdülhamid Han

Sultan Abdülhamid Han'ın doğum tarihi, 21 Eylül 1842'dir. Osmanlı döneminde "Abdülhamid-i Sâni", Cumhuriyet döneminde ise "II. Abdülhamid" denen bu Sultan, 36 Osmanlı Padişahı içinde üzerinde en çok konuşulan...

Sultan Abdülhamid Han'ın doğum tarihi, 21 Eylül 1842'dir. Osmanlı döneminde "Abdülhamid-i Sâni", Cumhuriyet döneminde ise "II. Abdülhamid" denen bu Sultan, 36 Osmanlı Padişahı içinde üzerinde en çok konuşulan Hükümdar/Halifelerden biridir. Aynı zamanda mazlum ve mağdur bir Padişahtır. Devlete, millete, ümmete ve medeniyetimize yaptığı inanılmaz çaptaki hizmetleri sebebiyle kendisine rahat verilmedi. Birbirini takip eden seneler içinde darbe teşebbüslerine maruz kaldığı gibi hain teşebbüsler aynı sene içinde de oldu.
Necip Fazıl'ın "Ulu Hakan", Nihal Atsız'ın "Gök Sultan", için için yanan aziz milletin de "Evliya Padişah" dediği Abdülhamid-i Sâni, bugün TBMM Başkanlığının öncülüğünde ilk defa resmî bir çalışmayla yâd edilmekte. Mezkûr Sultan, Dolmabahçe Sarayında bir sempozyumla tekrar gündeme gelmiş olmakta. Dünyanın muhtelif memleketlerinden ilim adamları, hakkında 95 tebliğ sunacaklar.
Darbe teşebbüslerine, emperyalist saldırılara, teröre, münevver ahmaklığına rağmen gecesini-gündüzüne katarak hizmet eden bu dâhi Sultan'ı anmak, O'na hakkını teslim etme vefası göstermek, kini din edinmiş bazı Abdülhamid düşmanlarını kimseleri rahatsız etti. Manşetlerde ,sütunlarda bu büyük Padişaha hakaret ediyorlar. Onlar, Adnan Menderes'e "düşük" demişlerdi. Turgut Özal'a "Turgut" diyorlardı. Recep Tayyip Erdoğan'a "Tayyip" dediler. Bu kelimelerle adı geçen devlet adamlarını kalemle linç etmeye çalışıyorlardı. Şimdilerde biraz da kerhen ötekileri terk etseler de haçlı cenahından güç alarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na "diktatör" demeye devam etmekteler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KOMŞU 16 Mayıs 2024 | 79 Okunma ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 57 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! 07 Mayıs 2024 | 99 Okunma AIK KAPI SYASET!.. 04 Mayıs 2024 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar