Pyd'yi devletleştirmek için Türkiye, Pyd'ye teslim edilmek isteniyor!

15 Temmuz darbe teşebbüsünü izah edecek cümle şudur:PKK'nın diğer yüzü olan PYD'yi Kuzey Suriye-Kuzeybatı Irak ve Güneydoğu Türkiye'de devletleştirmek ve bu kukla devleti İskenderun Körfezi'nden Akdeniz'e...

15 Temmuz darbe teşebbüsünü izah edecek cümle şudur:
PKK'nın diğer yüzü olan PYD'yi Kuzey Suriye-Kuzeybatı Irak ve Güneydoğu Türkiye'de devletleştirmek ve bu kukla devleti İskenderun Körfezi'nden Akdeniz'e kavuşturmak için Türkiye, PDY/Paralel Devlet'e teslim edilmek isteniyor.
Bu yapı, 40 yıldır bu ülke evlâtlarını devşirip bildiği gibi yetiştirerek kendi vatandaşını ve meclisini bile bombalayabilecek mankurtlara dönüştürmüştür.
Bu ülke çocuklarının bu örgütün eline düşmesinde devletin kabahati çok büyüktür. Devlet, yakın tarihlere kadar laikliği dinsizlik gibi uygulayarak her şeyi ötekileştirici bir uygulama yanlışlığının ısrarcı takipçisi oldu.
Böylece "evlâdım iyi yetişsin, aynı zamanda dinini- diyaneti bilsin" kaygısındaki aileler, onları ya imam hatiplere veya bugün paralel dün cemaat denen harekete teslim etme durumundaydılar. İmam hatip liseleri hor görülüyordu. Yükseltilmiyorlardı. Cemaatin okullarıysa kolej adını taşıyordu. "Bizde hem dinlerini, hem de yabancı lisan öğreniyorlar. Bakın bizim çocuklar, bütün birincilikleri kazanmakta" deniyordu. Herkes, niyetlerinin ne olduğu ancak bugün anlaşılabilen bu örgütün, efendi ve fedakâr intibaı veren öğretmenlerine, temsilcilerine kanıyor, "hizmet hareketi" daha da büyüsün diye boğazlarından keserek onlara destek oluyordu. Şimdi anlaşılıyor ki bu bir sömürgeci projeymiş. Yabancı ülkelere okul açmaları, Türkiye sevdası uğruna değil, emir aldıkları merkezler içinmiş. Hücrelerinde beyinler yıkandı. Onlar, hain haline getirildiler. Ne var ki ilk 75 yıl boyunca bu devleti yönetenler de o hainler kadar sorumludur.
Diğer taraftan yaşananlar karşısında iktidar suçlanarak "niye fark etmediniz?" deniyor. Bu soru, şeklen doğru olsa da hakikat başkadır:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KOMŞU 16 Mayıs 2024 | 73 Okunma ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 57 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! 07 Mayıs 2024 | 99 Okunma AIK KAPI SYASET!.. 04 Mayıs 2024 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar