Ömürsüz AB

İngiltere Başbakanı, durduk yere Türkiye’yi hafife alan bir tavırla 3 bin yılında bile AB'ye giremeyeceğimizi iddia etti. O'ndan cesaret alan bazı bakanları başbakanın gözüne girme adına olsa gerek kendileri iş...

İngiltere Başbakanı, durduk yere Türkiye’yi hafife alan bir tavırla 3 bin yılında bile AB'ye giremeyeceğimizi iddia etti. O'ndan cesaret alan bazı bakanları başbakanın gözüne girme adına olsa gerek kendileri iş başında olduğu sürece Avrupa Birliğine kabul edilmeyeceğimizle ilgili iddialı laflar ettiler.
Bu konuşmalar üzerine Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da "şerefli duruşumuzu ve milli menfaatlerimizi koruyarak gittiği yere kadar gideriz" diye İngiltere cenahına rest mahiyetinde bir cevap verdi.
İngiltere diğer AB üyeleriyle kıyas edildiğinde esasında tam üye değildir. İlk günden kendi parasını koruyarak Avroya geçmedi. Nitekim AB'den sorumlu bakanları, "Türkiye-AB vizesiz serbest seyahat andlaşması, İngiltere’yi ilzam etmez, İngiltere schengen vizesini tanımıyor" dedi.
Mevzubahis başbakanla, bazı bakanların Türkiye’yi istihza etmeleri veya dostça olmadığı her kelimesinden belli sözlerle ülkemiz hakkında konuşmalarının arkasında saklı hesapları olsa gerek.
Yaşlı fakat mağrur ada devletinin AB'den ayrılma isteği, kısa aralıklarla gündeme gelmektedir. Türkçe'de bir söz vardır. "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" der. İngiltere’den zaman zaman duman yükseliyor. Demek ki bir AB yangını yaşıyorlar.
Bir devlet kendi serbest iradesiyle Avrupa Birliğine girdiği gibi yine serbest iradesiyle ayrılabilir de. Ancak bütün bunların dürüstçe olması gerekir. Bize sataşanların seyrine bakınca bu dürüstlüğü kabulde zorlanıyoruz. Kafasının arkasında ne olur ne olmaz hesabı daha birliğe girerken parasını ayrı tutmasından anlaşılmakta. Şimdilerdeyse Türkiye üzerinden ihtilaf çıkartıp masayı devirmek istediği seziliyor.
Yoksa aynı Cameron daha evvel AB üyeliğimizi desteklerken şimdi seçmenine göz kırpma adına da olsa neden bu kabulü mümkün olmayan müstehzi lakırdıları etmekte?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 56 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! 07 Mayıs 2024 | 99 Okunma AIK KAPI SYASET!.. 04 Mayıs 2024 | 81 Okunma KONUMAK 30 Nisan 2024 | 114 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar