"Avrupa değerleri" diye bir masal

"Avrupa değerleri" sözü son zamanlarda sıkça telaffuz edilmekte. En fazla da Aile Bakanımızın Rotterdam'da yaşadığı zulüm üzerine idarecilerimiz, bu sözü çok zikrettiler. Zira Türkiye...

"Avrupa değerleri" sözü son zamanlarda sıkça telaffuz edilmekte. En fazla da Aile Bakanımızın Rotterdam'da yaşadığı zulüm üzerine idarecilerimiz, bu sözü çok zikrettiler. Zira Türkiye Cumhurbaşkanının tele-konferansla vatandaşlarına hitap etme hakkı engelleniyor, bakanlarımız, Avrupa ülkelerine sokulmuyor, ülkeye kabul edilenler de Rotterdam’daki gibi vahşetlere maruz kalıyordu.
Üstelik bunu yapan devletler, diğer Avrupa devletleri tarafından tek kelimeyle dahi kınanmıyordu. Hâlbuki, bunları Türk diplomat ve devlet adamlarıyla Müslüman Türklere reva gören Avrupalılar, PKK ve diğer terör örgütlerine kapılarını ardına kadar açıyor ve onlara kelimenin tam anlamıyla yardım ve yataklık yapıyorlar.
Bunun en son örneğini İsviçre'de gördük. Kaldı ki İsviçre, dünyadaki bir kaç tarafsız devletten biridir. "Tarafsız" ama kime karşı tarafsız? Kendi içlerinde tarafsız. Bu tezi inkâr etseler de mızrak, artık çuvala sığmıyor. Aynı İsviçre'nin bir İslâm memleketi mevzubahis olduğunda tarafsızlığı düşünülemez. Bunun böyle olduğunu yalnızca son terör örgütleri yürüyüşü değil, o yürüyüşte Türkiye Cumhurbaşkanı’na pankart üzerinden silah doğrultma olayı bütün çıplaklığıyla gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TARİHİ DOĞRU OKUMAK 21 Mayıs 2024 | 88 Okunma 10 YILDA GELEN ADALET 18 Mayıs 2024 | 211 Okunma KOMŞU 16 Mayıs 2024 | 91 Okunma ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 58 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar