Aslan yavrusu Aslan Olur

Muhammed Fatih Safitürk, 1981'de Sakarya'da dünyaya geldi. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Mülkiye bölümünden mezun oldu. Çeşitli memurluklar ve kaymakam muavinliğinden sonra 2011'de kaymakamlığa başladı....

Muhammed Fatih Safitürk, 1981'de Sakarya'da dünyaya geldi. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Mülkiye bölümünden mezun oldu. Çeşitli memurluklar ve kaymakam muavinliğinden sonra 2011'de kaymakamlığa başladı. Değişik bir kaç kazada kaymakamlık yaptı.
2016 senesinde Mardin Derik'te kaymakamken boşalan Derik Belediye Başkanlığına da kayyım olarak tayin edildi. Belediye reisi olunca, belediyenin imkânlarını ilçenin ihtiyaçlarına tahsis etmeye başladı. Halkı dinleyerek Ankara'yla paylaşıp dertlere derman olmaya çalıştı. Yöre ahalisi Kürtçü teröristlerden çok çekmişti. Bu yüzden mağdur olmuşlardı. Onların mağduriyetlerine son vermek, bölgesini terörden temizlemek için uğraşıyordu. O, bu maksatla Ankara'da hükûmetle Derik için temaslarda bulunurken terör örgütünden hainler, belediyede çalışan bazı hainlerle işbirliğine giderek makam odasında masanın altına bomba yerleştirdiler.
Adı, ikinci adı, soyadı gibi kendisi de güzel bu insan, 10 Kasım günü makamına oturur oturmaz bomba infilak etti. Hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı.
Arkada gencecik hanımı ve iki küçük çocuğu kalmıştı.
Hadisenin bu tarafı bilinmekte. Cenaze namazı ve defin tarafı da bilinmekte. Ama, buna rağmen bize göre gündemdeki asıl büyük keyfiyet, aşağıda ele aldığımız meseledir. Onu konuşmak konuşmamız lâzım:
Asım Safitürk...
Şehid kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün babası. Sünnet üzere sakallı, başı bereli, abdestsiz gezmeyen, dili dualı, ağzı Kur'anlı bir mübarek insan. O insan, oğlunun suikaste uğradığını tv'den mi öğrendi, şehidliğini memurlar mı haber verdi, başka türlü mü duydu, o sırada câmide miydi, rahlesinin başında Kur'ân-ı kerîm mi tilavet ediyordu bilmiyoruz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TARİHİ DOĞRU OKUMAK 21 Mayıs 2024 | 19 Okunma 10 YILDA GELEN ADALET 18 Mayıs 2024 | 211 Okunma KOMŞU 16 Mayıs 2024 | 91 Okunma ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 58 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar