9 Kasım 1976-9 Kasım 2016

Bu sütunda ilk yazımız, 9 Kasım 1976'da intişar etti. İlk sütunumuzun ismi "Pırıltı" idi. Sonra "Tahlil" dedik, ardından "Entellektüel Boyut", bugünse bu kelimeyi namus belleyerek "İmza" diyoruz.1968'de Adana Erkek Lisesi II....

Bu sütunda ilk yazımız, 9 Kasım 1976'da intişar etti. İlk sütunumuzun ismi "Pırıltı" idi. Sonra "Tahlil" dedik, ardından "Entellektüel Boyut", bugünse bu kelimeyi namus belleyerek "İmza" diyoruz.
1968'de Adana Erkek Lisesi II. Sınıfında edebiyat bölümü okurken "Hukuk tahsil edecek, fakat yazar olacağım" diye kararımı vermiştim...
Ama; yazar nasıl olunur bilmiyordum. O senelerde Bâb-ı âlide Sabah isminde bir gazete neşriyat hayatına atılmıştı. 1968'de bu gazetenin Kültür ve Sanat sayfasında bir hikâyem çıktı. Hikâyemi gazetede görünce amcam Ali Geçgin'e heyecanla okuduğumu bugün gibi hatırlıyorum.
Bundan bir kaç gün sonra Adana'da İstiklal Mahallesindeki evimize bir posta geldi. Paketten iki kitap çıkmıştı. Birinin adı "İmân ve İslâm" diğerinin adı "Ehl-i Sünnet Yolu" idi. Kitapları Galip Çevik diye bir ağabey yollamıştı. Hikâye metninden adresimi almış.
Bu gazete, Sultanahmed'deki Adliye binasının sokağındaydı. Aradan bir sene gibi bir vakit geçmişti. Biz de artık İstanbul'daydık. Bir gün elimde bir yazıyla Bab-ı âlide Sabah gazetesine gittim. Koridorda yazıişleri müdürü Ali Tâbân ağabeyle karşılaştık. Ayaküstü olduğumuz hâlde yazıyı kendisine uzattım. Bir kaç satır okuduktan sonra "tamam dedi, sen yazar olabilirsin". Başından savdığını düşünmüş olmalıyım ki tedirginliğimi dile getirdim:
-Ama; dedim, tamamını okumadınız?
-Şart değil; sen yazar olabilirsin!..
İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra askere gitmiştim. Sarıkamış 9. Tümen 9. Topçu Alayı Uçaksavar Bölüğünden teğmen olarak terhis oldum. Sonra yazı hayatım başladı. İlk makalemin başlığı "Tiranların Ölümü" idi. Bu yazıyı geçen senelerde bugün bu sütunda tekrar yayınlamıştık. O yazımı altı saatte yazabildim. Eski kalem tecrübelerinden sonra ilk yazıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KOMŞU 16 Mayıs 2024 | 79 Okunma ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 57 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! 07 Mayıs 2024 | 99 Okunma AIK KAPI SYASET!.. 04 Mayıs 2024 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar