Türkiye, Rusya ve İran ittifakı

Bütün gelişmeler Türkiye/İran/Rusya arasında stratejik dengelerin, ilişkilerin ve yapıların kurulmasını zorunlu kılıyor.ABD bölgede bütün stratejik unsurları, bölge gerçeklerini ve dengeleri yok sayan...

Bütün gelişmeler Türkiye/İran/Rusya arasında stratejik dengelerin, ilişkilerin ve yapıların kurulmasını zorunlu kılıyor.

ABD bölgede bütün stratejik unsurları, bölge gerçeklerini ve dengeleri yok sayan yalnızca İsrail çıkarlarına hizmet eden kaba bir güç stratejisi uygulamaktadır.

Türkiye/İran/Rusya yüzlerce yıldır aralarında stratejik bir örgütlenmeye gidemedi. En sonunda ABD istemeden de olsa bölgede uyguladığı politikalarla bunu başardı.

 ABD, Türkiye/İran ve Rusya'yı uyguladığı politikalarla bir araya getirmiştir.

ABD'nin, Türkiye'nin Güneydoğu'daki topraklarını da içine alan İsrail'e müzahir Birleşik Büyük Kürdistan kurmak için önce Irak sonra da Suriye'de giriştiği oldubittiler Türkiye'yi İran ve Rusya'yla iş birliği yapmayı zorunlu kılmıştır.

ABD'nin Irak harekâtı sırasında bir yandan stratejik müttefik görünüp diğer yandan Süleymaniye'de Türk askerinin başına çuval geçirmesi, psikolojik olarak Türkiye'yi ABD'den uzaklaştırırken bölge ülkelerine yakınlaştırmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar