Yaz sonu için kırışıklık azaltma planı

Cilt dostu besinlere ağırlık verinGüne mutlaka iyi bir kahvaltıyla başlayın. Öğün atlamayın. Öğle yemeğinde bol protein ve sebze alın. Akşam yemeğini hafifletmeye bakın. Gün boyu minerali bol, alkalisi...

Cilt dostu besinlere ağırlık verin

Güne mutlaka iyi bir kahvaltıyla başlayın. Öğün atlamayın. Öğle yemeğinde bol protein ve sebze alın.
Akşam yemeğini hafifletmeye bakın. Gün boyu minerali bol, alkalisi güçlü su için. Şekerli ve gazlı, kolalı içeceklerden kesinlikle uzak durun. Balığa, bakliyat ve tahıllara sofranızda daha sık yer verin.
Domatese ve domatesli yiyeceklere yer açmayı da ihmal etmeyin.
Nişastalı, unlu, yağlı, kızartmalı sofralardan uzak durun. Kahveyi, alkolü azaltın. Yemek üstüne tatlı ve meyveden vazgeçin. Yaz keyfi dondurmaya ara verin.
Salatalarınıza mercimek, ton balığı, öğütülmüş keten tohumu, ayçiçeği ve kabak çekirdeği ekleyin. Şeftali ve elmaya ara öğünlerinizde öncelik verin. Karpuzu, inciri, üzümü abartmayın.
Son bir tavsiye: Yüzünüzdeki bazı çizgilerin size hayatın armağanları olduğunu da unutmayın...

Antioksidan desteklerden faydalanın

Cildinizin özellikle hoşlandığı etkin antioksidanlardan birisi doğal bir karotenoid olan “likopen”dir. Likopen en çok domates ve domates ürünlerinde bulunur. Karpuz, pembe greyfurt ve kayısıda da mevcuttur. Ciltte birikmekte, cildi oksitleyici, yaşlandırıcı, serbest radikallerin zararlarından korumaktadır.
Likopenin dışında başka antioksidan destekler de var. Cildiniz bunlardan özellikle zeozantin, yeşil çay ekstraktlarını, piknogenolleri, alfa lipoik asidi, koenzim Q-10 ve üzüm çekirdeği özütlerini sever. Yeşil çayda bulunan EPCG ve benzeri antioksidanlar, üzüm çekirdeği yağında bulunan proantosiyanidinler ve çam kabuğu ekstrelerinden elde edilen piknogenoller, cildinizi yaşlanmadan korumada, çevresel yaşlanmaya engel olmada ustalaşmışlardır.
Cildinizi ağız yoluyla güzelleştiren “güzellik reçeteleri” arasına “gecesefası çiçeği yağı” yani “EPO” kapsüllerini de ekleyebilirsiniz.

Cilt tamircilerini unutmayın

Yiyip içtiğimiz besinlerde cildin yaşlanmasını yavaşlatan pek çok tabii zenginlikler var. Eğer beslenmenizle bu zenginlikleri yeterince alamıyorsanız kapsül veya tabletlerden yararlanabilirsiniz.
Cildi besleyen vitamin ve diğer besin unsurlarından hazırlanmış tablet ve kapsüllerin ortak bir isimleri var: “Nütri-farmasötikler”ler ya da “kozmo-farmasötikler”. Siz onlara “gençlik ve güzellik tabletleri” de diyebilirsiniz.
Bunların ortak özellikleri, ağız yoluyla alındıklarında özellikle ciltte yoğunlaşmaları, birer “cilt tamircisi” gibi çalışmalarıdır. Gençlik ve güzellik tabletlerinin en iyi bilineni “C vitamini”dir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 690 Okunma Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 523 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 673 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar