Üç mühim egzersiz bahanesi

Egzersiz yapmak zinde ve sağlıklı yaşam için çok önemlidir. Ne var ki egzersiz söz konusu olunca bahaneler de bitmez. İşte sık gündeme getirdiğimiz üç egzersiz bahanesi ve o bahanelere verdiğimiz...

Egzersiz yapmak zinde ve sağlıklı yaşam için çok önemlidir. Ne var ki egzersiz söz konusu olunca bahaneler de bitmez. İşte sık gündeme getirdiğimiz üç egzersiz bahanesi ve o bahanelere verdiğimiz yanıtlar...

Sağlıklı, formda ve zinde bir yaşamın sadece doğru beslenmeyle başarılabileceğini zannedenler yanılır.
Sadece beslenmeye odaklanıp aktiviteyi ihmal edenler sağlıklarını “tek kanatlı bir kuş” haline getirip yolda kalır.
Kısacası yeteri kadar hareket edip egzersiz yapmadan sağlığı korumak ve kollamak mümkün olmaz. Ne var ki egzersiz söz konusu olunca bahaneler de bitmez.
Oysa bahaneleri bir tarafa bırakıp bu işi mutlaka güncellemek, vazgeçilmez hale getirmek lazımdır. Önemli bir nokta da şudur: Her gün ille de 30-45 dakikanızı bu işe ayırmanız da şart değil.
Yürüyüş takviminizi ikiye, hatta üçe bölmeniz, 10-15 dakikalık dilimlere ayırarak uygulamanız da benzer faydaları sağlar.
Herkesin mutlaka yüksek tempolu bir postacı yürüyüşü yapması da gerekmez. Yavaş tempoda düzenli yürümek de her zaman, herkese, her yaşta faydalıdır.
İsterseniz sırası gelmişken o eski Ceneviz atasözünü yeniden hatırlayalım: “Ayakkabıları eskitmek, çarşafları eskitmekten daha iyidir!”
Sık gündeme getirdiğimiz üç egzersiz bahanesi ve o bahanelere verdiğimiz yanıtlara gelince. Buyurun...
BAHANE 1
Çok yorgunum
Yorgunluk yaygın bir sorun. Yaşlı veya genç, kadın veya erkek fark etmiyor, her insan kendini yorgun hissedebiliyor.
Ne var ki yorgunluğu bir egzersiz bahanesi olmaktan çıkarıp aslında çözümünün de aktiviteden geçtiğini unutmamak gerekiyor.
Yani yorgunluğu egzersiz yapmamak için değil, yapmak için bir bahane haline getirmemiz lazım. Hareketsiz yaşamın kendisi de önemli bir yorgunluk tetikleyicisi.
Siz “yorgunum” deyip geriye çekildikçe kas ve eklemlerinizden aldığınız geri bildirimler sizde daha çok yorgunluk duygusu yaratıyor.
Kısacası yorgunum deyip egzersizden vazgeçmek yanlış bir tutum. Ne kadar yorgun olursanız olun yürümekten vazgeçmeyin. Yorgunluğunuzu kahve, çayla, daha da kötüsü enerji içecekleriyle atlatmayı denemek yerine yürüyüş veya başka bir aktiviteyle yenmeyi deneyin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 267 Okunma Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 522 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar