Sakinleşmeyi kolaylaştıran 4 bedensel çalışma

Son dönemde yaşanan kötü olaylar, adrenal yorgunluğa sebep oldu. Adrenal yorgunluğun en yoğun olduğu dönemlerde yapılabilecek etkili gevşeme egzersizlerini merak ediyorsanız, buyurun...Adrenalin yüklü, gergin, yorgun ve...


Son dönemde yaşanan kötü olaylar, adrenal yorgunluğa sebep oldu. Adrenal yorgunluğun en yoğun olduğu dönemlerde yapılabilecek etkili gevşeme egzersizlerini merak ediyorsanız, buyurun...
Adrenalin yüklü, gergin, yorgun ve olağanüstü günlerden geçiyoruz.
Sağlığımızı, özellikle de ruh sağlığını korumanın her zamankinden daha güç olduğu dönemler bunlar. Daha çok çaba, dikkat ve ilgi gerektiren zamanlar. Neyse ki sosyal ortamda, siyasette ve ekonomide yüz güldüren, iç rahatlatan ve “oh be, galiba iyi şeyler de oluyor!” dedirten gelişmeler de yok değil.
Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, siyasetçilerimiz, işadamlarımız ve daha da mühimi “güzel halkımız” iyi gelişmeler olabileceğini düşünüyor, söylüyor ve yapıyor.
Ama siz yine de bugünlerde biraz daha dikkatli olun. Dikkatli olmakla da kalmayıp “Yorgunluk yorgunu” biri haline gelmemeye bakın. Geçen gün de yazdım: Adrenal yorgunluk tehdidinin ve tükenme sendromu probleminin bizi en çok etkileyebileceği süreçlerdir böyle zamanlar.
Bu dönemde hepimizin daha çok kenetlenmesi, olumlu duygular yüklenmesi ve “endişe detoksu” sürecine girmesi gerekir.
Endişe detoksunun ilk maddesi de “gevşeme egzersizleri” olmalı bence. Sadece ruhsal değil bedensel gevşeme egzersizleri de unutulmamalı.
Bu “sakinleştiren egzersiz” çalışmalarından da faydalanılmalı. Peki, hangileri mi? Adrenal yorgunluğun en yoğun olduğu dönemlerde yapılabilecek etkili gevşeme egzersizlerinden bazılarını Dr. Jesse Lynn Hanley “Yorgunluk Yorgunluğuna Son” adıyla Türkçe’ye çevrilen kitabında (Boyner Yayınları) anlatmış.
Oradan aynen aktarıyorum: Beni en çok da “ceset duruşu” çalışması etkiledi. İsterseniz sözü fazla uzatmadan örneklere geçelim. Buyurun...
ÇALIŞMA 1
Ceset duruşu!
Ceset duruşu yoga pratiğinin sonunda yapılan nihai bir gevşeme duruşu olmakla birlikte, siz onu gevşemek için her zaman kullanabilirsiniz.
Uykuya dalmayı başaramadığınız zamanlarda bu harika duruşu yatakta da uygulayabilirsiniz. Bu duruş duanızı/mantranızı tekrarlayıp derin, gevşetici bir nefes alıştırması yaparken de uygulanabilir.
- Alt sırt bölgenizde ağrı hissederseniz dizlerinizin altına bir yastık ya da katlanmış bir battaniye koyarak sırtüstü uzanın.
- Daha rahat edecekseniz başınızın altına da bir yastık yerleştirebilirsiniz.
- Ellerinizi başınızın arkasına kenetleyip yavaşça çekmek yoluyla çenenizi hafifçe göğsünüze yaklaştırıp başınızla boynunuzu aynı hizaya getirin. Sonra başınızı yavaşça yere ya da yastığa bırakın.
- Bacaklarınızı kalça genişliğinde ayırarak uzatın ve serilip gevşemelerine izin verin.
- Kollarınızı kalça genişliğinde ayırarak uzatın ve serilip gevşemelerine izin verin.
- Kürek kemiklerinizi aşağı indirerek boynunuzdan uzaklaştırmak yoluyla göğüs kaslarının pasif biçimde açılmasını sağlayın.
- Gözlerinizi kapayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 593 Okunma Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 523 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 673 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar