Sahursuz oruç sağlıksız oruç!

Oruç tutarken sahuru atladığınız zaman ortaya bazı sağlık sorunları çıkar. Hal böyle olunca bütün günü bitkin ve gergin bir halde geçirmek zorunda kalabilirsiniz. HürriyetOruç tutarken...

Oruç tutarken sahuru atladığınız zaman ortaya bazı sağlık sorunları çıkar. Hal böyle olunca bütün günü bitkin ve gergin bir halde geçirmek zorunda kalabilirsiniz.

Hürriyet
Oruç tutarken düşülen hatalardan biri de sahuru atlamaktır. Nedense çoğumuz bu hatayı sık sık tekrarlar, iftar ve sonrasında yediklerimizle yatağa girip 18-20 saatlik uzunca bir süreyi hiçbir şey yemeden tamamlamaya çalışırız.
Neticede ortaya bazı sağlık sorunları çıkar. Özellikle tansiyonu, şekeri, kalp hastalığı olanların bu hataya asla düşmemeleri, sahuru da en az iftar kadar dikkatle planlayıp atlamamaları lazım.
Aksi halde bütün günü yorgun, bitkin, başı ağrıyan, çarpıntı, sinirlilik, uyuklama gibi sorunlar yaşayan biri olarak geçirmek zorunda kalabilirler.
Bazen de şiddetli hipoglisemi veya hipotansiyon atakları yaşayan biri haline gelirler.
Unutmayın: Sahursuz oruç, sağlıksız oruç demektir.

KESİP SAKLAYIN
TOK TUTAN 10 SAHUR SEÇENEĞİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 267 Okunma Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 522 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar