Öldürür mü güldürür mü?

Başlığın sizi gülümseteceği hatta şaşırtacağını biliyorum ama bilerek seçtim. Amacım inciri bahane ederek önemli bir tehlikeyi, "fruktoz toksikasyonu"nu ve sonuçlarını gündeme...

Başlığın sizi gülümseteceği hatta şaşırtacağını biliyorum ama bilerek seçtim. Amacım inciri bahane ederek önemli bir tehlikeyi, "fruktoz toksikasyonu"nu ve sonuçlarını gündeme getirmek.

İncİrİn faydalarına yürekten inanırım. Geçen hafta KELEBEK’te bu nedenle incirin posası, yüksek potasyum, kalsiyum, magnezyum ve antioksidan içeriği nedeniyle (abartılmadan tüketildiğinde) sağlıklı bir meyve olabileceğini hatırlattık.

Son cümlesinde de “günde 2 adetten fazla tüketilen incirin yüksek fruktoz nedeniyle tavsiye edilmediğinin, kilo aldırabileceğinin” altını çizdik.

Tesadüfen aynı günlerde gazetelerde “incirin öldürebileceği” şeklinde özetlenebilecek bir haber yayınlandı ve doğal olarak herkesin kafası karıştı, Aydın Ticaret Odası ve incir üreticileri bir bildiri ile söz konusu açıklamayı protesto etti.

Sanırım sonra orta bir yol bulunup incir yeniden (!) aklandı.
Peki doğrusu ne?

İncir bizi öldürebilir mi, yoksa tam da tersine sağlığımıza iyi gelip güldürebilir mi?

Sözü uzatmaya gerek yok, yanıtım net: İncir sadece lezzetli değil, aynı zamanda son derece güçlü sağlık faydaları olan bir meyve.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 319 Okunma Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 523 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 673 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar