Kısa açlık kürleri işe yarıyor

Klasik, bildik diyetler, insülin direnci olanlara önerilen “DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKS DİYETİ” dışında pek çalışmıyor.Bu diyetlerle verilen kilolar bir süre sonra yeniden geri geliyor. Belki de bu...

Klasik, bildik diyetler, insülin direnci olanlara önerilen “DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKS DİYETİ” dışında pek çalışmıyor.
Bu diyetlerle verilen kilolar bir süre sonra yeniden geri geliyor. Belki de bu nedenle “aralıklı oruç” diyetlerini önümüzdeki günlerde çok sık konuşacağız. Çünkü bu yaklaşımda uygulamalar uzun süreli olabiliyor. Tekrarlanan uygulamalar sayesinde metabolizma daha düzenli çalışmaya, beden hafiflemeye başlıyor. En azından bizim böyle bir düşüncemiz var. Ayrıca “sık sık bir şeyler atıştırmak” bir yana “üç öğün yeme” işini bile ciddi hipoglisemisi olanlarınız dışında yerini iki, en fazla üç öğünle beslenmeye bırakıyor. Kısacası “yeni nesil beslenme” biraz da “eskiye dönüş” anlamına geliyor. Bu tercih yani günde “iki öğünle” beslenme modeli sadece kilo sorununuzun çözümünde değil, daha sağlıklı kalabilmek, daha fit ve formda olabilmek, sürekli bir “detoks durumu” yaşayabilmek adına da iyi sonuçlar veriyor. Bugün yayınladığımız “5/2 Diyet Planı”nı ayda bir veya daha sık yapabilirsiniz. Tabii ki ciddi bir sağlık sorununuz yoksa, organ yetmezliğiniz, ağır bir hastalığınız söz konusu değilse.


YAŞASIN HAYAT FASTİNG DİYETİ
(7 GÜNLÜK/ DYT. NİLÜFER BAYRAM)
Beslenme uzmanı Nilüfer Bayram’ın hazırladığı bu diyetin 2 günü 2 öğün şeklinde hazırlanırken kalan 5 günü düşük glisemik indeksli bir beslenme modeli ile üç öğün şeklinde uygulanmaktadır.
İki öğünlü “aralıklı oruç”la geçen ilk iki gün 1000 kalori, geri kalan 5 günü ise 1500 kaloriye göre düzenlenmiştir.

PAZARTESİ

SABAH (7.00) 1 su bardağı yoğurt
KAHVALTI (10.00) (500 KALORİ)
- 1 tam yumurta + 2 adet yumurta akı ile bol maydanozlu omlet
- 1 çay bardağı lor peyniri içine 2-3 bütün ceviz kırın
- 1 orta boy haşlanmış patates üzerine pul biber, karabiber, nane, sumak ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile süsleyin. (Patatesin glisemik indeksini azaltmak için, bir gün önce haşlayıp, bir gece buzdolabında bekletin, soğuk tüketin)
- Çiğ sebze yağsız olarak serbest (domates, salatalık, biber vb.)

GÜN İÇİNDE SİZE ÖZEL  İÇECEĞİNİZİ TÜKETEBİLİRSİNİZ


2 litre su içine, 2-3 parça meyan kökü, 1 parça zencefil, 1 çubuk tarçın, 5-6 adet karanfil ekleyerek bir gece bekletin, ertesi sabahtan itibaren gün boyu için.

AKŞAM YEMEĞİ (18.00) (500 KALORİ)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hazzı ıskalamayın 09 Mayıs 2024 | 101 Okunma Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon 06 Mayıs 2024 | 521 Okunma Türkiye yaşlanıyor 04 Mayıs 2024 | 1.004 Okunma D3 mü K2 mi 02 Mayıs 2024 | 672 Okunma Ekmek mi şeker mi 29 Nisan 2024 | 1.494 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar