Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inanmak!

AK Parti, 22 Temmuz 2007 ve 12 Haziran 2011 seçimlerindeki yükselen başarısıyla beraber Balkanlar, Orta Asya, Afrika ve Ortadoğu’ya hem ticari hem siyasi alanda stratejik açılım sürecini hedefledi. Özellikle 240...


AK Parti, 22 Temmuz 2007 ve 12 Haziran 2011 seçimlerindeki yükselen başarısıyla beraber Balkanlar, Orta Asya, Afrika ve Ortadoğu’ya hem ticari hem siyasi alanda stratejik açılım sürecini hedefledi.

Özellikle 240 milyonluk Ortadoğu ülkelerinin halkları ve rejimleriyle kurulmaya çalışılan sıcak ilişkilerin ülke ekonomimize çok büyük katkıları oldu.

Arap Baharı devrimleri ile beraber bölgemiz ciddi bir jeopolitik depremin sarsıntılarıyla türbülans yaşıyor.

Jeopolitik depremin harekete geçirdiği Ortadoğu ve Suriye ile olan stratejimizin 2011 yılından beri süren siyasi, ideolojik tartışma konusu AK Parti içinde de devam ediyor. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir gazeteye verdiği röportajda, “Büyük resim çok net; bir asır evvelki oyunun 2. perdesi oynanıyor. Bölge bir kere daha dizayn ediliyor, bölünmeye çalışılıyor. Burada da bu oyunu bozabilecek tek ülke Türkiye olarak görüldüğü için bu oyuna müdahale etmemesi isteniyor. Bunun Türkiye’nin yönetim yapısıyla falan hiçbir ilgisi yok. Bu, 2. Sykes-Picot, çok açık” dedikten sonra da “Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım.” Hemen ardından, “Tabii ki Esad rejiminin, zalimlerin yanında yer alacak değiliz” ve “Şimdi bunları tamir ediyoruz, düzeltiyoruz” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 65 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 401 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar