Dünya Yetimler Günü

Çocuklar donmamış beton gibidir, üzerlerine ne düşse iz bırakır. (Haim Jinott) Bir çocuğun küçüklüğünde aldığı ilk intibalar, bütün ömrünce devam eder. (Heinrich...

Çocuklar donmamış beton gibidir, üzerlerine ne düşse iz bırakır. (Haim Jinott)

Bir çocuğun küçüklüğünde aldığı ilk intibalar, bütün ömrünce devam eder. (Heinrich Schlimann)

9-11 Aralık 2013 tarihlerinde Gine’nin başkenti Conakry’de düzenlenen Dışişleri Bakanları Konseyi 40. Oturumunda İHH’nın teklifini görüşen İİT, her yıl Ramazan ayının 15. gününün İslam âleminde Dünya Yetimler Günü olarak idrak edilmesini karara bağlamıştı.

İİT, bu kararını bünyesinde bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarına ve hayır kuruluşlarına iletmiş, onlara Dünya Yetimler Günü’nde uluslararası kamuoyunu yetim gerçeği konusunda bilinçlendirmek üzere harekete geçmeleri ve bugün de yetimlere yönelik her türlü sosyal projeyi başlatmaları çağrısında bulunmuştu.

Özellikle İslam coğrafyalarında sahipsiz ve bakıma muhtaç çocukları, ramazan ayının 15’inde Dünya Yetimler Günü vesilesiyle hatırlamış olacağız.

Bugün dünya üzerindeki 400 milyon çocuk anne veya babasını yahut her ikisini de kaybetmiş, 200 milyon yetim sokaklarda yaşıyorken, her gün 10 bin çocuk savaş, doğal afet ve hastalık gibi nedenlerle yetim kalmaktadır.

Dünya üzerinde her 24 saatte 6 bin çocuk organ mafyaları tarafından kaçırılıp satılıyor. Bu rakam yılda 2.5 milyon gibi ürkütücü boyutlardadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar