Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı

Kamuya iş yapan müteahhitler artan girdi maliyetleri ve hakediş ödemelerinin gecikmesi nedeniyle iş yapılamaz hale geldiklerini belirtiyorlar. Ulaştırma Bakanı ise kamu müteahitlerine hazırlamakta oldukları kararname ile üç...

Kamuya iş yapan müteahhitler artan girdi maliyetleri ve hakediş ödemelerinin gecikmesi nedeniyle iş yapılamaz hale geldiklerini belirtiyorlar. Ulaştırma Bakanı ise kamu müteahitlerine hazırlamakta oldukları kararname ile üç seçenek sunacaklarını açıklıyor.

Kamuya iş yapan bir müteahhitler bir yandan hak ediş ödemelerinin aksaması bir yandan da malzemelere yapılan zamların TÜİK Yurtiçi Üretici Endeksleri'nden daha yüksek sonuç vermesi nedeniyle "iş yapılamaz hale gelindi“ uyarısında bulunuyorlar.

Ödemelerle ilgili olarak verdikleri bilgi şu şekilde:

"Yapımı devam eden işlerde ödenekler yetersiz. 2017 yılında yapılan işlerin hak ediş ödemeleri 2018 yılı içersinde yapılıyor. 2018 yılında bugüne kadar yapılan işlerin ancak yüzde 20’si için ödeme yapılmış durumda, geri kalan ödemelerin ne zaman yapılacağı belli değil. Bu ve artan malzeme fiyatları nedeniyle işlerini durdurmak zorunda olan kamuya iş yapan müteahhitler var.”

Müteahhitler bir yandan da demir, çimento, akaryakıt gibi ana malzeme girdilerinde enflasyon üzerinde fiyat artışları meydana geldiğine değinerek, "Yİ-ÜFE ile verilen fiyat farklarının artan maliyetleri karşılayamaz hale gelmesi nedeniyle işlerin yapılabilmesi imkansız duruma gelmiştir" diyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar