Seçmene kim hesap verecek?

CHP’den istifa eden üç milletvekili, zilletin şaftını kaydırmış görünüyor. Zira gelen açıklamalar, büyük bir açmazın içine düştüklerini, ne yapacaklarını...

CHP’den istifa eden üç milletvekili, zilletin şaftını kaydırmış görünüyor. Zira gelen açıklamalar, büyük bir açmazın içine düştüklerini, ne yapacaklarını şaşırdıklarını ve merdi kıpti misali şecaat arz ederken sirkatin söylediklerini gösteriyor.

NEDEN İSTİFA ETTİKLERİNİ SÖYLEDİLER

İstifacılar gerekçelerini net olarak ortaya koydular. CHP’nin terör partisi HDP ile iş birliğinden rahatsız olduklarını ve bir düzelme emaresi göremedikleri için ayrılmak durumunda kaldıklarını söylediler. Muharrem İnce de ayrı bir hareket başlatma noktasına gelmesini, CHP’nin savrulması ve Atatürk’ün partisi olma özelliğini kaybetmesi olarak izah ediyor. Kaldı ki, CHP’nin bu hazin gidişinden rahatsız olanlar sadece Muharrem İnce ve istifa eden 3 milletvekili değildir. Partinin tabanında da bir kaynama var ve hızlı bir erime sürecine girildiğini akıl ve izan sahibi herkes görüyor ve söylüyor. CHP’den ümit kesen başkalarının da olduğu, onların da yeni parti arayışlarına girdiği, siyaseti takip eden herkes tarafından biliniyor.

CHP’NİN DÖNMEDİĞİ YOL

Bu açık ve kesin gerçekler orta yerde dururken, CHP’nin gerçekleri saptırmakta özgür, milletin aklıyla alay eden senaryolar yazmakta özel grup başkanvekilinin bu istifaları, “saray operasyonu” olarak izah etmeye çalışması pişkinliğin ötesindedir. Açıklamasının asıl ciddiye alınacak kısmı, “CHP yolundan dönmeyecektir” cümlesidir.

CHP’nin dönmeyeceği yolun ne olduğu artık malumdur. Bu cümle çok ciddi bir milli güvenlik sorunu hâline gelmesinin yetmeyeceğini ve bu gaflet ve dalaletin daha da ileri giderek, ihanetin yeni versiyonlarının ortaya çıkacağını bize söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar