Milliyetçilik ve kale kapısını düşmana açanlar

Milliyetçiliği paravan yaparak özel menfaatlerine yol bulanların son günlerde MHP ve Ülkücü Hareket’e milliyetçilik anlatmaya kalkışmalarını ibretle ve hayretle izliyoruz. Milli olan her şeye...

Milliyetçiliği paravan yaparak özel menfaatlerine yol bulanların son günlerde MHP ve Ülkücü Hareket’e milliyetçilik anlatmaya kalkışmalarını ibretle ve hayretle izliyoruz. Milli olan her şeye düşmanlığı varlıklarının sebebi hâline getirenlerin milliyetçiliği ve MHP’yi ağızlarına almadan önce dönüp aynaya bakmalarını ve orada kirli ve karanlık yüzlerini görmelerini özellikle tavsiye ederiz.

DEMOKRATİK VE ÇAĞDAŞ

Her şeyden önce milliyetçilik, milletine kara sevda ile bağlanmaktır. Millet yerine zillete yönelenler, Türk milletinden alamadıklarını el kapılarında arayanlar bunu anlayamazlar. Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş, “Türk milliyetçiliği, Türk milletinin kendi varlığını meşru savunma isteğinden, meşru savunma duygusundan doğmuş bir şuur ve duygudur.” demişti. Türklük şuuruna erişmiş, samimi olarak “ben Türk’üm” diyen herkes Türk olduğunu söylemişti. “Başka milletleri küçük gören, dünya barışını tehlikeye sokan antropolojik ırkçılık Türk milliyetçiliğinin dışındadır. Milliyetçilik anlayışımız, maneviyatçı, akılcı, demokratik ve çağdaştır” diyerek, sınırı da net olarak çizmişti.

KALE KAPILARINI DÜŞMANA AÇANLAR

Sayın Devlet Bahçeli de bir konuşmasında, “Milliyetçiliğimizin amacı, bütün vatandaşlarımızı hiçbir ayrım yapmaksızın; din, mezhep ve ırk farkı gözetmeksizin kucaklamak, sevmek ve insanca yaşama şartlarına kavuşturmaktır” demiş ve eklemişti: “Milliyetçiliğin karşısına çıkmak, kale kapılarını düşmana açmak demektir. Milliyetçiliği kim öcü gösteriyorsa, milliyetçiliği kim ötekileştirip öğütmek için uğraşıyorsa, biliniz ki; keçeden topuz, ipten üzengi, tahtadan kılıç yapmakla oyalanan ucuz ve ucube şahsiyetlerdir.

PKK’ya evet diyenler, İmralı canisine hürmet edenler, FETÖ’yle aynı çuvala girenler elbette bize itiraz edecekler, ilkesiz ve ikiyüzlü tavırlarıyla rezilliklerinin altında ezileceklerdir. MHP’nin milliyetçiliğini kabullenemeyenlere, yaşlı gözleriyle kum torbasına dönenlere tavsiyem, önce edep, önce ahlak, önce adamlık, önce insanlık öğrenin. Bizim milliyetçiliğimizin kaynağı millet sevgisi, tarihimizin mirası, kimliğimizin unvanı, düşmanların ezeli korkusudur. Türk milliyetçiliğine itiraz edenler, hakaret ve hıyanetten geçinenler; unutmayınız ki, ya Kandil, ya Pensilvanya, ya da İmralı’ya köle olmuş yıkım, yabancı ve yozlaşma hayranlarıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar