Fay hatları yerine tedbir almayı öğrenelim

Binalarımızın önemli kısmı depreme karşı yetersiz. Aldığımız tedbirleri çok daha arttırmamız, depreme her anlamda mutlaka ve ivedilikle hazır olmamız gerekiyor. Bunları aklı başında olan herkes görüyor, söylüyor ve gereğinin yapılmasını bekliyor.

Her Türk vatandaşı gibi günlerdir gözümüz, kulağımız İzmir’de. Depremin büyüklüğü her ne kadar ilk açıklandığı gibi 6,6 olarak bilinse de, gerçek ölçünün 6,9 ile 7 olduğu bütün uzmanlar tarafından söyleniyor ve kabul ediliyor. Bu durum depremin oldukça büyük ve sarsıcı olduğunu gösteriyor. Deprem büyüklüğünün doğru tespit edilmesi hem yaşananların izahı, hem daha sonra olabilecek depremlerin analizi ve alınacak tedbirler açısından büyük önem taşıyor.

İDİL EVLADIMIZ, ELİF YAVRUMUZ

Gelişmeleri mümkün olduğu kadar yakından takip etmeye çalışıyoruz. Zaten televizyon kanallarımız ilk andan itibaren canlı yayına geçtiler ve her gelişmeyi bütün Türkiye hatta bütün dünya anında izleyebiliyor. Kaldırılan her enkazı içimiz titreyerek takip ediyor, gelecek güzel bir haberi hasretle ve sabırsızlıkla bekliyoruz. 85 canımızı yitirdik, dualarımız bu sayının daha da artmaması içindir. Yaralılarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını içtenlikle temenni ediyoruz. Bizi çok sevindiren, çok ümitlendiren ve aynı zamanda çok duygulandıran haberler geldi. Sarsıntının üzerinden 58 saat geçtikten sonra 14 yaşındaki İdil evladımızın sağ salim kurtuluşunu yüreğimiz titreyerek takip ettik. 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif yavrumuzun enkazdan çıkarılışı sırasındaki duygularımızı anlatacak kelime bulamıyorum. Elif’imizin kendisini kurtaran itfaiyeci kardeşimizin parmağına sarıldığı görüntü yıllarca unutulmayacaktır. Bu fotoğrafın İzmir depreminin simgesi olacağı şimdiden bellidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 489 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar