Yetkin Düşünce: Hakikatin Kaynağına Yolculuk

Yetkin Düşünce, birinci sayısı Mart 2018’de yayımlanan üç aylık düşünce dergisi.Yayımlanma amacı şöyle mottolaştırılmış: Hakikatin Kaynağına Yolculuk!Adı ve mottosu bir...

Yetkin Düşünce, birinci sayısı Mart 2018’de yayımlanan üç aylık düşünce dergisi.

Yayımlanma amacı şöyle mottolaştırılmış: Hakikatin Kaynağına Yolculuk!

Adı ve mottosu bir bütün olarak, “yetkin düşünce ile hakikatin kaynağına yolculuk” şeklinde okunduğunda çok iddialı bir dergi olarak görünüyor.

Genel yayın Yönetmeni Mustafa Tekin, dergi yönetimi olarak söz konusu iddianın farkında olduklarını da beyan tahtında şu açıklamayı yapma gereği duymuş:

“(N)için Yetkin Düşünce? Belki bu ismi duyanların ilk önce, ‘yetkin’ kelimesine itiraz etmeleri ve hatta bu ismi üsttenci ve iddialı bulmaları mümkündür. Doğrusu, kelimenin tam anlamıyla ‘yetkinlik’ iddiasının bir Tanrılık iddiası demeye geleceğini bilen bir kültür ve hikmete bağlılığımızı ifade etmeliyiz. Tam da bu noktada derginin mottosu olan ‘Hakikatin kaynağına yolculuk’ ifadesindeki ‘yol’a dikkat çekmeliyiz. Yetkin Düşünce, entelektüel ve fikri çabaya odaklanarak, yetkinlik ve hakikate ulaşmak üzere sürekli bir yolda olma haline göndermede bulunmaktadır. Yolda olma hali, Yetkin Düşünce’nin fikirsel ve metodolojik zihni arkaplanını ele vermekte; aynı zamanda Hak/ikati her şeyden ve herkesten fazla severek ve önemseyerek, ‘yol’un iğvalarından kendini korumak istemektedir.”

İlk anda bana düşen, iddiasını gerçekleştirmede Yetkin Düşünce’ye başarılar dilemektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 82 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 932 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar