Kudüs bizim neyimizdir?

İslam, kendisinden önceki şeriatları da ihtiva eden ‘müstakil’ son İlahi dindir

Osmanlı’nın Filistin’den çekilmesinden bugüne kadar geçen 103 yılda, İngiliz-ABD himayesinin doğurduğu sonuçların tekrarlanan örneklerinden birini yoğun vahşet tablosu olarak bugünlerde yine yaşadığımıza göre, Filistin’deki mezkur sonucu Müslümanlar açısından katliam, kan ve gözyaşı kelimeleriyle özetlememiz mümkündür.

Sykes-Picot Anlaşması’ndan (1916) başlayarak bizzat tanığı olduğumuz sonucu üreten süreçlerin, Siyonistler, İngiltere, Fransa, Rusya ve ABD için, farklı maksatları birlikte içeren paralel çalışmalar şeklinde nasıl geliştiğini konuşacağız ama bundan önce, Kudüs özelinde sorunun bizler için hangi manayı ifade ettiğini geçmişteki bir yazım üzerinden hatırlatmak ihtiyacındayım.

Bizim ‘el-Aksa’ dediğimiz yer içinde medresenin, Cin Hapishanesi’nin, özel isimleri ve hatıraları olan kubbelerin, Kubbetü’s-Sahra, Kadim Aksa, Mervani, Burak, Kıble mescitlerinin içinde yer aldığı 144 dönümlük alanın ismidir.

El-Aksa’yı ziyaretimiz için Beytullah gibi mikatlar ve özel bir giyinme şekli belirlenmemiştir.

.....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 92 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 964 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar