Gerzekliğin kısa tarihi

Gerzek’in geri zekadan geldiğini söyleyen Hulki Aktunç, ona aptal, salak anlamlarını yüklemiş. Sevan Nişanyan da gerzekleş’ten gerzo’yu eklemiş. Bu göre gerzeklik, bir küfür kelimesi değil, olumsuz bir hale mahsus sıfattır.

Gezi eşkıya kalkışması sırasında kullanılan ve halen siyasi bir tanımlama olarak kullanılan gezizekalı kelimesi de gerzek / gerzo’dan üretilmişti.

Gerçi, yaşadığımız günler itibariyle bu kelimeyle vasıflanmayı hak edecek fiiller mebzül mikatarda mevcut olduğundan, onu özel olarak aramaya gerek yoktur.

Kanal İstanbul’un yapılma kararıyla birlikte metrobüs ekranlarında dömeye başlayan bir videoda şöyle deniyor örneğin: “Kanal İstanbul yapılırsa, tüm balıklar ölecek!” Sonra birileri bunu “...yapılırsa erkekler kısırlaşacak” şeklinde genişleterek, balıklar öleceklerini bilmezler ama halktan birileri imkansıza inanır düşüncesiyle, bunu umumun takdir ve beğenisine sunmakta gecikmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bin Kayrevan’dan bir Kayrevan’a 07 Mayıs 2024 | 109 Okunma Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 404 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 162 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar