Kültür neymiş şu kültür neymiş?

Adam, kültür nedir diye sorulduğunda bir adım öne çıkıyor ve ok gibi parmağıyla Kültür Bakanlığı’nı gösteriyor.

Aynı adama kültür nasıl yeşerir denildiğinde, belediyenin yaptırdığı ismi kültür merkezi olan binalardan dem vuruyor. Her yıl şu kadar etkinlik şu sayıda halka ulaşıyormuş, elde sağlam istatistiki bilgiler mevcutmuş, tam bir kültürel demokrasi içinde her zevke göre programlar hazırlanıyormuş. Ülke bir kültür cennetiymiş. Kimse bunun farkında değilmiş.

En genel kültür politikalarından en detayalı sorunlara kadar ilgiliymiş bizimki kültürle. Mesela turistlere, müze çıkışlarında hangi nesneler satılmalı o konudaki dosyaları açabilirmiş. Bir kere sormuş oldunuz ya, adam sizi bilgilendirmeye niyetli, hangi keçecinin yaptığı meçhul, üzerine sarı bir çiçek deseni düşürttüğü yeleğine ellerini sokuyor. Uzaklara bakıyor. Adamın aklı ceviz ağacından yapılmış çeyiz sandığında.  Gökdelenden aldığı üçüncü evine astığı nazar boncuğunda... Halk aşıkları arası atışma festivali düzenlenecekmiş, yurt genelinde pop şarkıcılarının vereceği ücretsiz halk konserleri varmış. Vs. Vs.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gıda meselesi ya da patates... 23 Nisan 2024 | 202 Okunma ‘Kriz içindeki bilinç’ 20 Nisan 2024 | 52 Okunma Toparlama dersleri... 16 Nisan 2024 | 148 Okunma Tahıl ve ekoloji* 13 Nisan 2024 | 156 Okunma Dur bakalım... 09 Nisan 2024 | 85 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar