Gazetecilik

Henüz kimse unutmamıştır, ABD'nin Fırat'ın doğusundaki PKK unsurlarına binlerce TIR (hükümet 16 bin TIR diyor) silah verdiğini.Sonra PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin adının, ABD'nin tavsiyesiyle SDG olarak...

Henüz kimse unutmamıştır, ABD'nin Fırat'ın doğusundaki PKK unsurlarına binlerce TIR (hükümet 16 bin TIR diyor) silah verdiğini.

Sonra PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin adının, ABD'nin tavsiyesiyle SDG olarak değiştirildiğini, YPG'den biri de değil, bizzat ABD Özel Kuvvetler Komutanı Raymond Thomas açıkladı.

Bundan kısa bir süre sonra bizzat IŞİD'e karşı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon tarafından dünyaya ilan edildi: "Suriye'de SDG ile hareket ediyoruz ve Esad rejiminin yardımına ihtiyacımız yok ve hiçbir yardım istemiyoruz, ABD'nin tek ortağı SDG'dir."

Bu arada Afrin Harekâtı ve Soçi Konferansı yapıldı. YPG hemen açıklama yaptı: "ABD ile ortağız, Soçi Konferansını tanımıyoruz."

Daha yakın zamanda (CENTKOM) ABD Merkez Kuvvetler Komutanı James Votel kameraların karşısına geçip, "SDG'ye minnettarız, onlara desteğimiz kesilmeden sürecek" dedi.

Bakmayın ısrarla SDG dediklerine, daha Kasım ayı başında ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "PYD'nin aslında PKK'nın Suriye'deki uzantısı olduğunu kendilerinin de bildiğini ve buna rağmen PYD'yi terör örgütü olarak tanımadıklarını" açıkladı. Sonra Ankara'dan uçağa binip, doğruca Menbiç'e gitti ve o PKK'lılar ile görüştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP turnusoldur 17 Mayıs 2020 | 41 Okunma Gerekçesiz gerekçe 08 Eylül 2019 | 128 Okunma Savaşçılar, askerler ve diğerleri 01 Eylül 2019 | 190 Okunma Kayyım çözüm mü 25 Ağustos 2019 | 221 Okunma Irak'ta neler oluyor 14 Temmuz 2019 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar