HDP turnusoldur

Siyasi Partiler Kanunu 100 maddesine göre bir siyasi partinin kapatılması için üç yol var. İlk yol Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, bir partinin anayasa karşıtı eylemlerin odağı...

Siyasi Partiler Kanunu 100 maddesine göre bir siyasi partinin kapatılması için üç yol var. İlk yol Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, bir partinin anayasa karşıtı eylemlerin odağı olduğuna ilişkin kanıtlara dayanarak res’en soruşturma başlatması. HDP’nin kapatılması için yığınla kanıt var, ama başlatmıyor.

İkinci yol, bakanlar Kurulu kararı ile Adalet Bakanı’nın başvurusu yoluyla…

HDP turnusoldur - Resim: 1

Cumhurbaşkanı, çok sayıda bakan ve milletvekili HDP’nin PKK ile bağını defalarca çok net ifade ettiler, ama HDP’nin kapatılması için bir başvuru yapmıyorlar.

Üçüncü yol, mecliste grubu bulunan partilerin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurusu yoluyla… Ama onlardan da bir hareket yok.

Devlet Bahçeli ve neredeyse bütün MHP milletvekilleri HDP-PKK ilişkisini en sert cümlelerle ifade etmelerine rağmen bu konuda bir başvuru yapmıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP turnusoldur 17 Mayıs 2020 | 38 Okunma Gerekçesiz gerekçe 08 Eylül 2019 | 127 Okunma Savaşçılar, askerler ve diğerleri 01 Eylül 2019 | 187 Okunma Kayyım çözüm mü 25 Ağustos 2019 | 219 Okunma Irak'ta neler oluyor 14 Temmuz 2019 | 610 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar