Köpekbalığı sendromu

Türkiye, "ekonomik, stratejik ve siyasi" açıdan bir risk tünelinden geçmekte... Yazımın başlığındaki "Sendrom; birbirleriyle ilişkisiz gibi görünen ancak bir araya geldiklerinde tek bir olgu olarak kendilerini gösteren bulguların bütünü" olarak tanımlanıyor...

Kan kokusunu almasıyla da bilinen "köpekbalıklarının" saldırısı karşısında, elinizdeki herhangi bir şeyle acıya en duyarlı bölgeleri olan gözlerine veya solungaçlarına vurmaya çalışmanız gerekiyor. Köpekbalığına vurmak, ona savunmasız olmadığınızı göstermek anlamına geliyor.
Görünen o ki...
Türkiye ekonomisine yönelik ataklar, birbirinden bağımsız gibi görünen odaklardan aynı amaca dönük olarak gelişiyor ve sistemde yara açarak köpekbalıklarını kan kokusuna davet ediyor.
İstanbul seçimi etrafında canlı tutulan tartışmalar, Türk-Amerikan ilişkilerinde kırılma yaratan sorunlar ve büyük sermaye çevrelerinden yansıyan son açıklamalar, ortak bir paydada ele alındığında, birbirinden bağlantısız gibi duran bu hususların, bir araya geldiklerinde somut hedefleri gözettikleri ortaya çıkıyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 320 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 212 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar