Ezber bozan yaklaşımlar... Ana yüreğinin gücü

Küresel sistemin dayatmaları ve Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar her alanda yenilikçi çözümler üretmeyi, ezber bozan yaklaşımları zorunlu kılıyor.

Örneğin, Türkiye ekonomisinin, global piyasalarda bir oyuncu olduğu kadar oyun kurucu olmayı da düşünmesi gerekiyor. Ki faiz meselesi bunların başında geliyor. Para maliyetinin insanlık üzerinde oluşturduğu külfet, yol açtığı gelir dağılımı adaletsizlikleri pek çok ülkenin ağır bedellere katlanması ile sonuçlanıyor. Haliyle... Devletler, alternatif ödeme kanalları oluşturmaya, rezerv para olarak kullanılan ABD Doları'nı by-pass etmeye, faiz yerine risk paylaşımını esas alan modeller geliştirmeye yöneliyor.
Yani...
Uluslararası piyasaların, 2. Dünya savaşı sonrası şekillenen ve artık sürdürülemez hale gelen kural ve kurumları göz önünde tutulurken, yeni dünya düzeni arayışlarına duyarlı olmaktan ve hatta aksiyon almaktan başka çare bulunmuyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 319 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 211 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar