‘Çocuğu olan çocuklaşsın’

Çocuk bu, soracak elbette Allah nerede? Bazen ona cevap yetiştirme talaşına gireriz. Gökte, cennette deriz...

Aslında bu sorunun cevabının herkesin yüreğinde, vicdanında, daraldığı yerde, en güzel yerde, kalkacağı yerde, gözünün yaşardığı, yüzünün güldüğü kısacası hayata dair her yerde olduğunu, mekân ve zamanla kayıtlı olmadan her yerde var olduğunu biliriz.
Anne, "bak evladım şu güzel çiçeği O yarattı, şu bembeyaz yağan karı damımıza O kondurdu, Her şeyi O yarattı. Her güzellikte O var." desin. Belki bu cevaplar çocuğun dünyasını daha iyi süsler.
Çocuk soruyor, Allah bize benzer mi? Baba bir an duraksıyor. Ne diyecek? Evet diyemez. Çünkü Yüce Allah 'muhalefetün lil havadis – oluşmuş olan, yaratılmış hiçbir şeye ve kimseye benzemez' sıfatı önünde duruyor. Hayır dese cevap yetecek mi? Çözüm yolunu buluyor. Bu ayakkabıyı kim yaptı. Ayakkabıcı. Peki ayakkabıcının gözü kulağı var mı? Evet. Ama yaptığı ayakkabının gözü, kulağı yok. Hiç ayakkabıcıya benzemiyor değil mi? İşte bunun gibi evladım, yaratan da yarattığına benzemez.
Anne çocuğuna Yüce Yaratıcıyı sevdirecek. Çocuğuna şöyle der; Sen uykudayken senin üstünü örtmemi güzel Allah'ım içime yerleştirdi. Ben seni onun için öptüm.

KORKUTMAYIN


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bizi aldatan bizden değildir 26 Nisan 2024 | 71 Okunma Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar