SMA anneleri!

Omurilikteki sinir hücrelerine yapışıyor. Tip 1, Tip 2, Tip 3.  Üç tipi var. Genetik. Öldürücü bir kas hastalığı. Hareket kabiliyetini felç ediyor. Kaslar eriyor. Kas kas olmaktan çıkıyor. Omurga...

Omurilikteki sinir hücrelerine yapışıyor. Tip 1, Tip 2, Tip 3.  Üç tipi var. Genetik. Öldürücü bir kas hastalığı. Hareket kabiliyetini felç ediyor.
Kaslar eriyor.
Kas kas olmaktan çıkıyor. Omurga eziliyor. İskelet bozuluyor.
Mini mini elleri.
Gülen yüzleri.
Parlak zekaları.
Bakışları canlı fakat anne memesini bile ememiyorlar. Yardımsız yatağa bile uzanamıyorlar. Büyük çoğunluğu 2 yaşından önce ölüyor. SMA hastası çocukların çaresiz anne ve babaları, ilaç bulsun diye sosyal devleti arıyor.
İlaç ithal.
Tek dozu 125 bin dolar.
İlk yıl için 6 doz, sonraki yıllarda 3 doz alınması gerekiyor. Aileler, güç yetiremiyor.

★★★

Şişineni var.
Övüneni var.
Geçineni var.
Hırsızı bol.
Hortumcusu partili sosyal devletin soyguncusu çok, kendisi ortada yok. Son iki yılda yüzlerce anne çırpındı, dövündü, feryat figan etti. 48 yaşındaki anne Arzu Uz Şahin, sesini duyurmak için koyu lacivert koruma ordularını aştı, bütün siyasetçilere ulaştı. Anlattı. Ancak SMA Tip 1 hastaları için ilaç vermeyi SGK kapsamına aldırdı. Diğer 2 tip kapsam dışı kaldı. Sağlık Bakanlığı topu Çalışma Bakanlığı’na attı. Çalışma Bakanlığı topu Sosyal Güvenlik’e attı. O da topu taca attı.
Toplasan 1000 çocuk.
Her gün TV’lere çıkıp 24 saat övünen, şişinen, kişi zengin eden, savurup harcayan, partili müteahhide havaalanı, köprü, tüp geçit yaptırıp, betondan rant yaratmak için dolar bazında yüzde 8-9 tefeci faizi ile borçlanıp para bulan, saray yaptıran, pahalı lüks cami diken, Meclis’in halısı eskimeden değiştiren devlet, bu 1000 çocuğa, yürüsün, koşsun, oynasın diye derman olacak ilaca ayıracak para bulamıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 239 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 147 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar