Cereme!

Şimdi bakıyoruz. Şık şema görüyoruz. Halka içinde halka! Daire içinde yarım daire! Kırmızı renk daire ile mavi yarım dairelerin üstlerinde kara siyah noktalar. Her bir noktanın yanına “bakanlık-...

Şimdi bakıyoruz.
Şık şema görüyoruz.
Halka içinde halka!
Daire içinde yarım daire!
Kırmızı renk daire ile mavi yarım dairelerin üstlerinde kara siyah noktalar. Her bir noktanın yanına “bakanlık- başkanlık- kurul- ofis- özel kalem- yardımcı” isimleri yazılıyor. Gazetelerde “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı” şeması yayınlanıyor.
16 bakanlık.
9 kurul.
4 ofis.
8 başkanlık.
1 özel kalem.
Hepsi Cumhurbaşkanı’na bağlı ve ondan emir ile talimat alarak “Tek Vücut” çalışacak. Meclis’te de Bahçeli’nin partisi MHP “denetleme-dengeleme” yapacak.
Yeni dönem böyle başlıyor.

* * *

Ortada uzanmış yatan cereme vardı. Ceremeyi (kabahat- kusur- hata) birinin sırtlayıp yüklenmesi gerekiyordu.
O oldu.
Bu oldu.
AKP, 2.5 milyon oy kaybetti.
İnce’nin oyu yüzde 30’u geçti.
Akşener, MHP’den oy alamadı.
Asıl dip dalgayı CHP yakaladı. 35 yıldır milletvekili çıkaramadığı Orta Anadolu’nun 13 kentinden milletvekili çıkardı. Sandıktan, Erdoğan’ın sebep olduğu kusurları buyursun yine Erdoğan kendi düzeltsin sonucu geldi.
Yeni yükselen değer bu:
Ceremeyi yaratan yüklensin.
Kusuru, işleyen düzeltsin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 239 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 147 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar