Biriktirdi! Gidiyor!

Bir yıl daha bitti. Koca yıl boşa gitmedi. Biriktirdi, biriktirdi; “uyanın-aydınlanın- hesap sorun- saydamlık isteyin- her söylenene kanmayın” diyerek bırakıp gidiyor. Böylece; uyuşukluk dönemi, kendini...

Bir yıl daha bitti. Koca yıl boşa gitmedi. Biriktirdi, biriktirdi; “uyanın-aydınlanın- hesap sorun- saydamlık isteyin- her söylenene kanmayın” diyerek bırakıp gidiyor. Böylece; uyuşukluk dönemi, kendini teslim etme dönemi, bekleyip görme dönemi, bizim için çalışıyorlar dönemi, geçmişin kötü mirasını tamir ediyorlar dönemi, özetle “ne yapıyorsa kabul ederiz dönemi” bu yılla bitip, gidiyor. Farkındalar!
“Aya da yeni köprü yapıyoruz” dediklerinde inanacakların sayısında azalma başladı. Bu yüzden; sanatçıları evlerinden polisle alıp sorguya götürmeye ve TV gazetecilerini “RTÜK sopası ile” susturmaya çalışıyorlar.
Herkese çamur sıvama.
Doğruya leke sürme.

★★★

Gerçek hayat, TV ekranlarında tekel kurup binbir yalanla süsledikleri gibi tozpembe değil.
Sorunlar ağırlaştı.
İşsizlik alev oldu.
Yoksulluk arttı.
Gelir eşitsizliği vardı.
Daha da açıldı.
Geçim çok zorlaştı.
Vergiler zalim sopasına döndü. Sanayide, tarımda, hizmetlerde daralma, küçülme, durgunlaşma yapıştı kaldı. Türkiye, dünyanın en yüksek faizini ödeyerek dış borç isteyen ülke haline geldi. Memurlar sıkıntıda. İşçiler mutsuz. İşverenler, devlet ananın emziği olmadan yaşayamayan bebeklere döndü. Sanayici, tüccar, bankacı, KOBİ sahibi göbeğinden devlete bağlandı.
Tarım bitti.
Çiftçi perişan.
Devletin bütün malları satıldı. Kamu imtiyazları peşkeş çekildi. Özelleşecek mal kalmadı. Türkiye’nin geleceği de satıldı. Bütün belediyeler borç içinde. Devlette harcama tavan yaptı. Halka kemer sıkma kaldı.
2018 biriktirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 239 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 147 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar