Ayder’i rezil ettik! Saray’ı vezir ettik!

Tüm haberler geliyor, geliyor, geliyor; “vezir etmek ile rezil etmek” arasına dizim dizim diziliyor. İktidar partisi başkanı, “Cennet Karadeniz’de Ayder Yaylası’nı rezil ettik” demiş… Muhalefet partisi...

Tüm haberler geliyor, geliyor, geliyor; “vezir etmek ile rezil etmek” arasına dizim dizim diziliyor. İktidar partisi başkanı, “Cennet Karadeniz’de Ayder Yaylası’nı rezil ettik” demiş… Muhalefet partisi başkanı da “Cübbesi ile sarığı ile ve altında devlet parasıyla alınmış Mercedes makam aracı ile diyanetin hocalarını Saray’a koşmaya memur ettin…” diyormuş.
Saray’ı vezir ettik.
Ayder’i rezil ettik.
Ayder Yaylası’nda 250 yapı varmış. 158’i kaçak, 50’si de ruhsatsız. Kaçak ve ruhsatsız yapıları Karadeniz’in doğa harikası Ayder Yaylası’na paslı bir çivi gibi dikenlerin hepsi; “Ayder’i rezil ettik…” diyerek dizlerini döven iktidar partisinin çıkardığı “İmar Barışı’ndan” yaralanmak için başvuru formu doldurmuşlar.

★★★

İmar Barışı’nı vezir ettik.
Kentleri rezil rüsva ettik.
İmarda barış olması için kente karşı savaş verilmesi gerekiyor. Ayder Yaylası’na savaş açıp yeşilin, doğanın, yaylanın, yamacın kanını dökenler, tüm kaçak ve kirli eylemlerini iktidar partisinin il başkanı, ilçe başkanı ve iktidara vidalı çalışan vali ile kaymakamın gözleri önünde yaptılar. İmar barışı çıkarıp “yayla katilleriyle sarmaş dolaş olarak” hakkı, hukuku, adaleti de kepaze ettik.
Boğaz yeşilini rezil ettik.
Cengiz İnşaat’ı vezir ettik.
Adam İstanbul Boğazı’nda son kalmış yeşil alan olan tarihi Fethi Paşa Korusu’nun altından girdi, üstünden çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 239 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 147 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar