Öğretmene sıkılan kurşun

Değişen eğitim sistemi, sınav sistemi, yenilenen müfredatlar, eğitime yapılan yatırımlar, çağ atlayan teknolojik sınıflar ve her şeyin merkezindeki öğretmenler.Bir sohbette konu eğitime geldiğinde...

Değişen eğitim sistemi, sınav sistemi, yenilenen müfredatlar, eğitime yapılan yatırımlar, çağ atlayan teknolojik sınıflar ve her şeyin merkezindeki öğretmenler.

Bir sohbette konu eğitime geldiğinde söylenen en hazin cümle şu oluyor; “Ne olacak bu eğitim sisteminin hali?” Sadece eğitim camiasının sorunu değil elbette bu. Her evde okula giden çocukların olduğu düşünülünce konu herkesi ilgilendiriyor.

Olumlu örneklerin görmezden gelindiği ama olumsuz örneklerin ayyuka çıkarıldığı bir camiadan bahsediyoruz.

Öğretmen cinayeti gibi bir kavram hayatımıza girmiş oldu son yıllarda. Sadece teröre kurban verdiğimiz öğretmenlerden bahsetmiyorum; bir velinin ya da öğrencinin kurşunlarına hedef olan öğretmenlerden söz ediyorum.

Birçok nedenden dolayı soluğu okulda alıp öğretmenin canına kastedenler var artık aramızda. Kız arkadaşının yanında rencide olduğunu iddia eden ya da aldığı disiplin cezasını hazmedemeyen öğrencinin kurşunlarına hedef olan öğretmenler derin bir yara gibi içimizde duruyor.

Azarlanan ya da kulağı çekilen bir öğrencinin bozulan psikolojisi kadar gündem olmuyor öldürülen öğretmenler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dolar bahane, zamlar şahane 03 Eylül 2018 | 8.801 Okunma Kurbandan Şeriat Çıkar mı? 27 Ağustos 2018 | 147 Okunma Asıl şimdi gol 20 Ağustos 2018 | 244 Okunma Küfretmenin dayanılmaz hafifliği 13 Ağustos 2018 | 310 Okunma Papazı kim buldu? 06 Ağustos 2018 | 6.416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar