Hak ve adalet arayışının neresindeyiz?

İnsanlık olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Hem devletler hem toplumlar hem de fertler planında zorlu sınamalardan, imtihanlardan geçiyoruz. Hak ve adalet arayışı ise bu sınama ve imtihanların nirengi noktasını oluşturuyor....

İnsanlık olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Hem devletler hem toplumlar hem de fertler planında zorlu sınamalardan, imtihanlardan geçiyoruz. Hak ve adalet arayışı ise bu sınama ve imtihanların nirengi noktasını oluşturuyor. Ancak öncelikle fert bazında bu hak ve adalet arayışının hakkını verebildiğimiz kanaatinde değilim.

Yukarıdaki düşüncelerin zihnime üşüşmesine neden olay onlarca olaydan birisi de Doğu Türkistanlıların maruz kaldığı zulüm…

Uygur Türklerinin maruz kaldığı Çin zulmü yeni bir şey de değil aslında. Onlarca yıldır gündemimizde olan bir mesele. Ama meselenin çözümü noktasında maalesef bir arpa boyu kadar yol alamadık.

Uygur Türklerini bu hak ve adalet arayışlarında yalnız bıraktık. Onların çığlıklarına karşı kulaklarımızı tıkadık adeta.

Oysa her şeyden önce bir insan olarak, sonra dindaş olarak, aynı milliyeti paylaşan insanlar olarak daha farklı davranmamız gerekmez miydi?

İşte tam da bu noktada insan olmamızın gereklerini sorgulamamız gerekiyor. İnsan olmanın gereklerini, hak ve adalet arayışında nerede durmamız gerektiğini irdelememiz gerekiyor.     

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar