Yirmili yaşlar ne kadar masum?

Maalesef küresel gündem belirleme konusunda gerek devlet gerek toplum gerekse fert olarak hiç de başarılı değiliz. Gündem belirlemeyi bırakın tam tersi arkasında bin türlü plan ve proje olan küresel gündemlere kuyruk...

Maalesef küresel gündem belirleme konusunda gerek devlet gerek toplum gerekse fert olarak hiç de başarılı değiliz. Gündem belirlemeyi bırakın tam tersi arkasında bin türlü plan ve proje olan küresel gündemlere kuyruk oluyoruz maalesef.

Özellikle sosyal medyanın gelişmesiyle son on yılda ara sıra küresel çapta gündemler oluşturuluyor bir şekilde. Masum bir görüntü veren bu kampanyalar bir anda milyonlarca hatta milyarlarca insana ulaşıp ortaya çok büyük bir katılımcı sayısı çıkarıyor.

Geçmiş yıllarda çokça örneklerini yaşadığımız bu kampanyaların sonuncusunu ise şu günlerde yaşıyoruz: 20yearchallenge etiketiyle başlatılan küresel kampanya ülkemizde hem bu etiket hem de 20liyaşlar ve benzeri etiketlerle sosyal medyayı adeta “yakıp kavuruyor”.

Sokaktaki vatandaşından profesörüne, ev hanımından iş adamına, devlet yöneticisinden mahalle muhtarına, Atatürkçüsünden İslamcısına, akademisyeninden siyasetçisine, laikinden radikaline, sanatçısından gazetecisine varıncaya kadar çok büyük bir yelpazede büyük bir rağbet gördü bu kampanya.

Öyle ki bazıları hızını alamayıp bir değil birkaç tane fotoğrafını paylaşıyor. Her gün değişik bir fotoğrafını paylaşanlar da yok değil.

Bu kampanyaya şu zaviyeden de bakabiliriz; uzun yıllardır nerdeyse ilk defa bu coğrafyanın toplumunu oluşturan bütün insanlar bir kampanyada ortak hareket ettiler. Sağcısı solcusu, ateisti deisti, İslamcısı seküleri…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar