Bu Baharda Görülen Çiçek Osman Nuri Kabaktepe mi?

Siyaset, doğası gereği rekabet üzerine kuruludur ama bu rekabetin de belli ölçüleri ve nezaket kuralları olmalıdır. Uzun zamandır ölçü ve nezaket çizgisini kaçıran ülkemiz siyaseti yeni bir nefese...

Siyaset, doğası gereği rekabet üzerine kuruludur ama bu rekabetin de belli ölçüleri ve nezaket kuralları olmalıdır. Uzun zamandır ölçü ve nezaket çizgisini kaçıran ülkemiz siyaseti yeni bir nefese kavuştu gibi. Umarım bu yeni nefes, iktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasilerimize yeni pencereler aralar.

Geçtiğimiz hafta AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nda yeni bir yönetim iş başına geldi. Adeta bir bayrak devir teslimi olan bu yeni değişim öncelikle Ak Parti saflarında bir dalgalanma ve heyecan meydana getirdi.

AK Parti İl başkanlığına gelen Osman Nuri Kabaktepe, görüldüğü kadarıyla söylem ve eylemleriyle yeni bir rüzgâr estirecek Türk siyasetinde. Zira Z kuşağı ile aynı dili konuşabiliyor olması sebebiyle yeni neslin dikkatini çekmeyi başarmış olmasının yanında, kuşatıcı ve yapıcı üslubu sayesinde şimdiden İstanbul halkı üzerinde olumlu etkileri görülüyor. Kuvvetle muhtemeldir ki ilerleyen zamanlarda da toplumun tamamına etki edecektir.

Bu yeni rüzgârdan öncelikle AK Parti payına düşeni almalı ve uzun zamandır üzerine serpilmiş olan ölü toprağını silkelemeli. Silkelemeli ki 20 yıl önce çıkılan yoldaki ruh ve heyecan geri gelebilsin. Dava ve hizmet şuuru canlandırılabilsin.

Kabul edin veya etmeyin, özellikle son yıllarda, Türkiye siyaseti adeta rayından çıktı. Kullanılan dil, üslup ve yöntem maalesef milleti ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı nitelikte. Toplum hızla, farklılıklar üzerinden uçlara doğru itiliyor. Suçlama dili o kadar keskin ki siyasiler hakkında art arda davalar açılıyor, tazminatlar kazanılıyor. Bu demektir ki birileri bodoslama gidiyor ve duvara çarpıyor. Bu arada olan da güzel memleketime oluyor.

Oysaki rekabetin ve düşmanlıkların olabildiğince arttığı küresel dünyada bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birliktelik. Hem de hiç olmadığı kadar güçlü bir birliktelik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 219 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 296 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar