Cesur bir kez, korkak bin kez ölür

 İman cesaretin membaıdır. İmandan kaynaklanan vazifeler cesaret-i imaniye ile yerine getirilirler. Ehl-i dalâlet ve küfrün Müslümanlara uyguladıkları psikolojik savaşın silâhları evham ve...

 

İman cesaretin membaıdır. İmandan kaynaklanan vazifeler cesaret-i imaniye ile yerine getirilirler. Ehl-i dalâlet ve küfrün Müslümanlara uyguladıkları psikolojik savaşın silâhları evham ve korkudur. Allah’a güven ve tevekkülden kaynaklanan metanete ise “cesaret-i imaniye” adı verilir. İmandan gelen cesaret olmazsa hayat baştan sona esaret olur. Rabbimiz haber veriyor:

“Hani Mûsâ, kavmine demişti ki: “Ey kavmim! Allah’ın, üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani içinizden peygamberler çıkarmıştı. Sizi hükümdarlar kılmıştı ve (diğer) toplumlardan hiçbirine vermediğini size vermişti.”

“Ey kavmim! Allah’ın size yazdığı kutsal toprağa girin. Sakın ardınıza dönmeyin. Yoksa ziyana uğrayanlar olursunuz.”

“Dediler ki: “Ey Mûsâ! O (dediğin) topraklarda gayet güçlü, zorba bir kavim var. Onlar oradan çıkmadıkça, biz oraya asla giremeyiz. Eğer oradan çıkarlarsa, biz de gireriz.”

“Korkanların içinden Allah’ın kendilerine nimet verdiği iki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/2 24 Nisan 2024 | 230 Okunma Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 326 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 56 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 388 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar