Gençlerin spor alanlarına ihtiyacı var

Ülkemizin son yıllarda sportif anlamda bir türlü istenilen ivmeyi yakalayamamasının en önemli sebeplerinden bir tanesi gençlerimizin spor yapabilecekleri alanları azlığı ve diğer olanakların yetersiz olması. Amatör...

Ülkemizin son yıllarda sportif anlamda bir türlü istenilen ivmeyi yakalayamamasının en önemli sebeplerinden bir tanesi gençlerimizin spor yapabilecekleri alanları azlığı ve diğer olanakların yetersiz olması. Amatör sporlara ülkemizde ne yazık ki istenilen destek bir tülü verilemiyor. Sırf bu sebepten birçok yetenekli gençlerimiz çok istemelerine rağmen sportif hayatlarına devam edemiyorlar.

Ben ülkemizin herhangi bir kaynak probleminin olduğunu düşünmüyorum. Bence asıl problem var olan kaynakların etkin, verimli kullanılamaması ve neticede kaynakların israf edilmesi.

Örneğin futbolda her yıl milyonlarca lira hiç yoktan yere israf ediliyor. Bir şekilde bunun önüne geçilse ve israf edilen paralar bir havuzda toplanarak mahalle aralarına suni çimden küçük futbol sahaları yapılsa ve gençlerimize evlerinin önünde, gece gündüz futbol oynayabilme imkânı verilse şuanda olduğundan daha fazla yetenekli futbolcu yetiştiremez miydik?

Ya da her sokağa küçük alanlara basketbol potaları konsa gençlerimiz basketbola daha fazla ilgi göstermez miydi? Şimdi olduğundan çok daha fazla basketbolcuyu bu sayede yetiştiremez miydik?

İşin sportif boyutunun yanında birde sosyal boyutu var. Spor yapacak alanları bulamayan gençler çoğunlukla evlerinden çıkmıyorlar ve vakitlerini evlerinde bilgisayar başında, sosyal medyada geçiriyorlar. Yada spor yapmayan ve spor yaparak sosyalleşemeyen gençlerimiz sosyalleşmeyi çevre bozukluğunun da etkisiyle uyuşturucuda arıyorlar.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.457 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.589 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 266 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar