Mustafa Alpay Kimdir?

Mustafa Alpay, 1986 yılında Kadıköy’de doğdu. Aslen Elazığlıdır. Lise eğitimini Anadolu Hisarı Ticaret ve Meslek Lisesi’nde tamamladıktan sonra sırasıyla Göztepe Devlet Hastanesi sigorta servisinde ve özel bir şirkette insan kaynakları bölümünde iş tecrübeleri edindi. 2006- 2007 yılları arasında Türk Hava Kuvvetlerinde vatani görevini yerine getirdi. 2007 yılından başlayarak 2008 yılının son çeyreğine kadar aile kuruluşu olan bir şirkette tanıtım ve personel işleri ile ilgilendi. 2011 yılında Muğla Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü’nden mezun oldu. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu’nun Siyaset Akademisi ve Yerel Yönetimler Akademisi Bölümlerini 2012 yılı içerisinde tamamladı. 2015 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

İŞ HAYATI VE İŞ TECRÜBELERİ

2009-2011 yılları arasında lojistik sektöründe faaliyet gösteren kendi aile şirketlerinde kurumsal iletişim direktörü olarak görev aldı. 2011 – 2013 yılları arasında T.B.M.M. İktisadi İşletmeler Genel Koordinatör Yardımcılığı görevini vekâleten yürüttü. Sonrasında yine T.B.M.M İdari ve Mali İşler Başkanlığı bünyesinde görev alan Alpay, T.B.M.M’ deki görevinden genel seçimlerde milletvekili adayı olmak üzere ayrıldı. 25. Dönem İstanbul Milletvekili A. Adayı olan Alpay, İş hayatına Kalkınma Bakanlığı bünyesinde ki TÜİK de ( Türkiye İstatistik Kurumu ) Kurumsal İletişim Danışmanı olarak devam etmektedir.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ve FAALİYETLER

Mustafa Alpay, sivil toplum örgütlerinde aktif olarak çalışmaya ve hizmet etmeye küçük yaşlarda başlamıştır ve halen devam etmektedir. İlk tecrübelerini Milli Gençlik Vakfı ve Refah Partisi gençlik kolları bünyesinde çalışarak edinen Alpay, sonrasında Dalaman Anadolu Yardımlaşma Derneği’nde “Mostar Gençlik Kolları” kuruculuğunu yaptı ve 2008-2011 yılları arasında başkanlık görevini üstlendi.

Yönetim ve İcra kurullarında yer aldığı sivil toplum örgütleri ;

Genç TÜMSİAD ( Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği ) – 1. 2. Ve 3. Dönem Genel Merkez Yönetim

Kurulu Üyesi / Dış İlişkiler Başkanı 2012 – 2015

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) - Genel Merkez Çalışan Gençlik Bölge Sorumlusu

Türkiye Gençlik Kuruluşları Birliği – Kurucular Kurulu ve Kurucu İcra Kurulu Üyesi 2012 – 2015

Elazığ Dernekler Federasyonu ( ELFED) - Yönetim Kurulu Üyesi

UHİM ( Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi ) – Yönetim Kurulu Üyesi

UKBA ( Uluslararası Kardeşlik Barış ve Ahlak Derneği )– Endonezya Ülke Heyeti Üyesi

Kavacık Spor Klübü - AS Başkan

Uluslar arası Rabia Platformu – Gönüllü Üye

Yürüttüğü faaliyetler kapsamında 2013 yılı içerisinde çözüm sürecine destek olmak amacıyla Genç TÜMSİAD ile birlikte Diyarbakır, Batman gibi illerimize giderek valiler, belediye başkanları, üniversite rektörleri ve sivil halklar ile bir araya gelerek istişare toplantıları yapmıştır. Bu alanda bölgeye giderek inisiyatif alan ilk genç sivil toplum gönüllüsü olmuştur. Gençliğin sorunlarına çözümler üretmek amacıyla 2014 yılı içerisinde çeşitli okullardan gelen taleplerin artması ile birlikte “O değil sen!” konsepti altında liseli gençler ile buluşarak gençliğin sorunları ve tecrübe paylaşımı konferansları vermektedir. Ayrıca üniversitelerde de ”Gençlik ve Sivil Toplum İlişkisi” ve ” Yeni Türkiye de Gençlik Politikaları ” başlıkları altında söyleşilere katılmaktadır. '' Yeni Türkiye de Gençlik Politikaları '' kavramını bir rapor halinde ortaya çıkaran Alpay, bir çok ulusal televizyon kanalında tv programlarına katılarak gençlik politikalarının önemine dikkat çekmiş ve ülkemizde gündem olmasını sağlamıştır.

Mustafa Alpay 2012 yılında gerçekleşen ”2023+ Geleceğin iş Dünyasını Tasarlamak” programını hayata geçirenler arasındadır. Genç TÜMSİAD bünyesinde yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle 2012 yılında ”2023+ Geleceğin İş Dünyasını Tasarlamak” ve 2013 yılında Genç TÜMSİAD ”Kurum İçi Verimlilik” ödüllerine layık görülmüştür.

Mustafa Alpay’ın ayrıca Gençlik ile alakalı ulusal ve uluslararası bir çok projesi vardır. Bunlardan başlıcaları ;

- 19.02.2014 tarihinde Genç TÜMSİAD ile Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu arasında imzalanan ticari, sosyal ve kültürel iş birliği protokolü, ( Protokol kapsamında İstanbul, Kocaeli ve Bursa illerinde Sanayi ve TİCARET odası başkanları, Başkonsolos ve Ticari Konsoloslarında katılımı ile Türkiye – Endonezya iş formları düzenlenmiştir. )

- Genç TÜMSİAD – TÜBİAD iş birliği ile yapılacak olan “Genel TİCARET Akademisi” projesi.

Üzerinde çalışılan projeleri ise;

- Genç TÜMSİAD – İ.E.T.T. işbirliği ile ”Teknik Geziler” kapsamında meslek lisesi öğrencilerinin İ.E.T.T. tamir garajlarının gezdirilerek öğrencilerin sahaya çıkmalarına olanak sağlamak. Projenin amacı ise gelecekte yetişmiş nitelikli iş gücünün ortaya çıkmasına vesile olmaktır.

- Genç TÜMSİAD ve İstanbul İl Milli Eğitim müdürlüğü iş birliği ile ”39 ilçe 39 Okul Projesi” kapsamında öğrencilere İstanbul’un her ilçesinde girişimcilik ve tecrübe paylaşımı seminerlerinin verilmesi. Projenin amacı ise gençlerin ufuklarını açmak ve uzun vadede ülke ekonomisine katma değer sağlayacak gençliğin yetişmesine vesile olmaktır.

- Uluslar arası Rabia Platformu dünya Rabia günü etkinlikleri organizasyon ekibinde yer almıştır.

Mustafa ALPAY,  Milat Gazetesinde ‘’ Genç Vakit ‘’ köşesinde haftalık yazılar yazmaktadır. Ayrıca çeşitli gazete, dergi ve haber sitelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

BAZI YAZILARI
Bürokraside gençlerin yeri 28 Ağustos 2018 | 2.457 Okunma Açlık tokluk değil; varlık, yokluk meselesi 14 Ağustos 2018 | 4.589 Okunma Göze göz, Dişe diş! 07 Ağustos 2018 | 4.620 Okunma Önceliğimiz üretim 31 Temmuz 2018 | 2.384 Okunma Cemaat Tarikat ayrımı 24 Temmuz 2018 | 266 Okunma Kürtlerin Temsilcisi HDP değildir 10 Temmuz 2018 | 233 Okunma Hayvan hakları hukuku 03 Temmuz 2018 | 176 Okunma Büyük Türkiye idealine devam 26 Haziran 2018 | 83 Okunma Elazığ’da Tolga Ağar rüzgârı 19 Haziran 2018 | 341 Okunma Sosyal politika süreçleri 12 Haziran 2018 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI