Güven endeksi ve dolar

Türkiye’nin farklı noktalarına değişik nedenlerle sık sık gidiyorum. Bu gidişlerim esnasında uzunca bir süreyi karşılıklı istişareye ayırıyorum. Hem onların dertlerini hem de çözüm...

Türkiye’nin farklı noktalarına değişik nedenlerle sık sık gidiyorum. Bu gidişlerim esnasında uzunca bir süreyi karşılıklı istişareye ayırıyorum. Hem onların dertlerini hem de çözüm önerilerini dinliyorum. Zaman buldukça ben de sorunlara bakış açımı onlara aktarıyorum.

Bugünlerde en çok duyduğum soru tabi ki güvenlik ve dövizin ne kadar yükselebileceği konuları. Bu ikisi başlangıç itibarıyla çok farklı konular gibi gözükse de aslında birbirini çok tetikleyebilecek konular. 15 Temmuz öncesinde ve sonrasında yaşanabilecek sorunları sizlere farklı mecralarda aktarmaya çalışmıştım. Bunları söylerken yalnızca sorunları aktarmayıp yanında yapmamız veya yapmamamız gereken konulara da değinmeye çalışmıştım. Sıklıkla kullandığım en önemli cümlede; “15 Temmuz sonrası ilk kez sorunları halletmek adına tarihi bir fırsat yakaladık. Darbeye direndik, inşallah bu süreci bir dirilişin başlangıcı olarak kullanırız” şeklindeydi.

***

15 Temmuz günü darbecilere, onun arkasındaki örgütlere ve devletlere karşı direndik ve kazandık. Fakat arkasından gelen dönemde FETÖ’nün kripto faaliyetlerini engellemekte istediğimiz başarıya ulaşamadık. Bunun teknik nedenleri olmasının yanında en önemli konu sorunun ne olduğunu yeni yeni kavramaya başladığımızdan tedbir üretmekte zorlandık. Bu örgütler ile uğraşmak gerçekten çok kolay değil, en zor olan ise tek örneği olan bir örgütle uğraşmak.

Önce hastalığa teşhis koyacak, sonra tedaviye başlamak için doğru ilacı bulmaya çalışacaksınız. Bu arada hastayı kaybetmemek adına da güçlendirici tedaviye başlayacaksınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burası Amazon ormanları değil! 28 Haziran 2018 | 3.296 Okunma Burası Amazon ormanları değil! 27 Haziran 2018 | 19 Okunma Kıssadan hisse 25 Haziran 2018 | 4.206 Okunma Bul ve Getir 21 Haziran 2018 | 2.187 Okunma Savulun akıncılar geliyor 18 Haziran 2018 | 3.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar