Amerika bizi işgale mi geliyor?

Başlıktaki soru saçma fakat tartışma derin. Farklı kesimlerden kanaat önderleri, aklı başında olduğunu düşünebileceğimiz insanlar deprem nedeniyle gerek olursa diye Doğu Akdeniz’e sevk edilen bir ABD görev...

Başlıktaki soru saçma fakat tartışma derin. Farklı kesimlerden kanaat önderleri, aklı başında olduğunu düşünebileceğimiz insanlar deprem nedeniyle gerek olursa diye Doğu Akdeniz’e sevk edilen bir ABD görev gücünü işgalle ilişkilendiriyor, Türkiye’nin zayıf düşmesiyle Amerika’nın müdahale edeceğini ima ya da iddia ediyor.

Bazıları eminim samimi, gerçekten endişeli. Amerika’dan ve müdahaleler konusunda parlak olmayan sicilinden çekiniyor. Bazılarıysa Ermenistan’dan İsrail’e, Amerika’dan Yunanistan’a 70’i geçen ülkeden gelen insani yardımla, 6 bin 636 kişilik çok uluslu arama kurtarma ekibinin canla başla çalışmasının görülmesiyle erozyona uğrayan dış güçler korkusunu canlı tutmak, muhtemelen de yaşadığımız sorunları unutturmak amacıyla bu koza sarılıyor.

Oysa ne Amerika’nın böyle bir niyeti var, ne de niyeti olsa Türkiye’ye müdahale edebilecek gücü. Çoğu kayıtsız şartsız iktidar yanlısı kanaat önderleri belki farkında değil ama depremlere ve yaşadığımız insani trajediye rağmen Türkiye hem dünya siyaset sahnesinde, hem de askeri alanda güçlü bir ülke.

Hiç korkmasınlar kimse bizi işgal etmeye kalkamaz. Bırakın NATO üyeliğini ve Türkiye’nin kozlarını bir yana...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomaside hareketli bir hafta... 24 Nisan 2024 | 129 Okunma Garip savaş... 21 Nisan 2024 | 97 Okunma İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 507 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 120 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar