Kim bu Green Card’lı TSK subayları

Çekilişle "şanslılara" vatandaşlığın verildiği, askerlik yapana ise üstüne para ödendiği bir "ütopya"dır ABD. Bu yüzden hakların değil, sorumlulukların ağır bastığı...

Çekilişle "şanslılara" vatandaşlığın verildiği, askerlik yapana ise üstüne para ödendiği bir "ütopya"dır ABD. Bu yüzden hakların değil, sorumlulukların ağır bastığı ülkelerin birazcık okumuş vatandaşları kapağı ABD'ye atmak için can atarlar.
Allah'ın günü vatandaş olmak için ABD'nin düzenlediği "Green Card" (vatandaşlık kartı) çekilişlerine kayıt yaptırırlar. Tabii Big Brother herkesi mutlu etmez. Mevzu şartları yerine getirmeniz, eğitim seviyesiniz, diliniz şuyunuz buyunuz değildir. Sadece "çok ama çok şanslı bazı kişilere" vurur piyango.
Örneğin 9/11 şokuyla ülkede Müslüm avına çıkılmışken, Türkiye'den "dinci" yaftası yediği için kaçan emekli vaiz Fetullah Gülen'e Green Card verir Washington.Hatta o emekli vaizin ayağının tozuyla getirdiği yabancı bir ülkenin ordusunda görev yapan kurmay subaylara bile!
Evet, doğru duydunuz. ABD, Gülen'in Pensilvanya'ya kaçtığı günden itibaren TSK'nın pek çok kurmay subayına vatandaşlık verdi. Üstelikte lotarisiz, çekilişsiz, kurasız!
Düşünebiliyor musunuz, daha düne kadar "ecnebiyle" evlenmek ordudan atılma gerekçesiyken, bizzat "kendisi yabancı ülke vatandaşı da olan kurmaylar" sızdırıldı ordumuza.
Bunlardan birini bizzat ben biliyorum. Devlet de, TSK da ulusal güvenliğimizi doğrudan tehdit eden bu kişileri isterse bulur.
Eğitim vb. nedenler istisna olmak üzere, Gülen ABD'ye gittikten sonra sık sık aile boyu ABD seyahatlerine çıkan, aylık geliri "belli" kurmay kadro dikkatle incelenmeli.

**

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yine kurmuşsunuz koalisyonu! 05 Mayıs 2024 | 7 Okunma Kral Faysal’dan Erdoğan’a... 04 Mayıs 2024 | 697 Okunma Yanına Namık Tan’ı da verin! 03 Mayıs 2024 | 1.404 Okunma Mangal 01 Mayıs 2024 | 402 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar