Kemal Bey, İBB’den randevu istese alabilir mi?

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok (31 Aralık 2021 )yazısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ve sosyal medyada çok konuşulan HDP'li Milletvekili Pervin Buldan'ın seyirci olarak gittiği mahkemedeki olayları görüntüleri konu aldı.

Doların tansiyonunun düşmesi üzerine bir süre sokak turlarına ara veren Kemal Kılıçdaroğlu kampanyasına yeniden başladı.


Merkez Bankası, TÜİK derken dün de Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısına dayandı. Mülakatta elendikleri gerekçesiyle atamaları yapılmayan ve kendilerine başvuran birkaç öğretmen adayının hakkını aramaya geldiğini söyledi.


İşe alınmayanların potansiyel hakları için sokağa inen Kemal Bey'den, kazandığı hakkı elinden alınıp işinden atılan on binlerce belediye işçisi için de aynı hassasiyeti bekliyoruz...


Zira sadece İstanbul Belediyesi'nden on binlerce işçinin "israf" diye kovulup yerlerine çok daha fazla sayıda yeni işçinin alındığını İmamoğlu bile reddedemiyor.


Kaldı ki yerel seçimlerden hemen önce Hak-İş'e yaptığı ziyarette bu konuda namus sözü veren de Kılıçdaroğlu'nun ta kendisiydi:


"Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak."

Kemal Bey, "namus sözü" derken tek ayağınız havada değilse yemininizi çiğnemeyin.


Bir sabah da İBB'ye sürpriz yapın...


İmamoğlu'ndan belediyenin on binlerce emekçiyi "hangi haklı gerekçelerle mülakatsız kovduğunu" öğrenip bizlere de açıklayın.


Hiç olmazsa sözünüzün takipçisiymiş gibi görünürsünüz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.143 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.788 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.016 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar