Kardelen Ertuğrul

Hürriyet'in eski başkırosu pazar mazar demeden dün yine patronunun işlerine koşturuyordu.Tavuk çiftliğinden ve "en iyisi işlek bir yerde tekel bayiinden" hallice bir proje geliştirmiş ve eğitim "işine" göz dikmişti bu kez...

Hürriyet'in eski başkırosu pazar mazar demeden dün yine patronunun işlerine koşturuyordu.
Tavuk çiftliğinden ve "en iyisi işlek bir yerde tekel bayiinden" hallice bir proje geliştirmiş ve eğitim "işine" göz dikmişti bu kez de.
Yazısında Cumhurbaşkanı'na seslenen eski başkıro özetle Erdoğan'ın bir eğitim seferberliği başlatması halinde patronu Aydın Doğan'ın da "seve seve" kendisine yardımcı olacağını söylüyordu. Tabii ki evlerden ırak kendine has üslubuyla:
"Şuna ben de eminim.
Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle bir geminin kaptanlığını yapmaya karar verirse başarılı olur.
Tanıdığım Aydın Doğan'ın da bu gemide olacağına eminim..."
Breh breh ve de Allah Allah.
Aldı mı beni garip sorular...
Tamam sorunlarımız elbette var.
Ama Erdoğan'lı yılların ulaştırma ve sağlık gibi en başarılı olduğu alanlardan biri sayılan eğitimde niçin Aydın Doğan'ı da cepheye çağıracak kadar acil bir seferberliğe ihtiyaç olsundu ki?
İlkokul talebelerine tablet bilgisayar dağıtılırken bile "masraffff" diye titreyen namelerle manşetler atan yine onun gazeteleri değil miydi?
Ayrıca eski Başkıro, niçin "türlü fedakârlığa hazırız albayım" ağızları yapmaya başlamıştı?
Evet benim aklıma da sizin gibi şu zengin liselerinin mezuniyet balolarındaki "hökümet protestoları" geldi.
Anlaşılan o ki Başkıro, Beştepe'nin, bir avuç sosyete ailesi dışında kimsenin önemsemediği bu eğlenceleri çok ciddiye aldığını düşünmüş ve "uzlaşı pilavını yine ısıtırız" diye heveslenmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burcu Hanım herkesi aptal yerine koyuyor 17 Mayıs 2024 | 2.502 Okunma Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.022 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 597 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 831 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar