Her yer sanki pavyon

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (11.07.2022)''Her yer sanki pavyon'' başlıklı yazısı.

Son günlerde İstanbul'da hummalı bir çalışma var.
En işlek yollardaki bitmek bilmeyen inşaatlardan, turistik bölgelerdeki betonlaştırma çalışmalarından, mahalle aralarında kazılıp unutulan çukurlardan bahsetmiyorum.
Onlar bildiğiniz gibi, "açık uçlu", ne zaman bitecekleri belli değil.
Artık yargı işi bitirsin diye kayyum müteahhitler mi belirler yoksa metro inşaatlarında olduğu gibi Ulaştırma Bakanlığı işe el mi atar, Allah bilir.

Ama İBB'nin İstanbul'u billboard'larla donatma seferberliği son hızla devam ediyor.
Ekrem Başkan nerede bir boşluk görse hemen bir reklam panosu konduruyor. Işıklısından, cıvıl cıvıl...
Dün de kentin içinden varisli damar geçen geçen otobanların kenarlarına asılan yeni billboardların resimleri elden ele geziyordu.
E5'de, TEM'de egzoz gazını, tozu, dumanı emen dikey bahçeleri söktüler, cillop gibi beton yüzeyler ortaya çıktı ya...

Heh işte boşlukları da değerlendirelim, dolduralım, otobanı daha soluk alınmaz hale getirelim demişler. Akıllarına sağlık!
Mühendis rakiplerini geride bırakıp seçilen ve asıl mesleği müteahhitlik olan İmamoğlu şimdi reklam pazarlama alanında para görmüş olmalı.
"Marka şehir" İstanbul derken kastettiklerinin bu olduğunu, dört bir yanı ünlü markaların reklamlarıyla donatılacağını tahmin edebilir miydiniz?
Baksanıza Ezel'in parçasındaki gibi, "Işıl ışıl her yer, her yer sanki pavyon."

EKREM BEY GAMSIZLIKTA BİR DÜNYA MARKASI

Meteorolojinin, telefonlarımıza mesaj gönderen AFAD'ın uyarıları boşuna değilmiş.
Bayramın ilk günü akşam saatlerinde başlayan yağış, aralıksız ertesi gün öğlene kadar sürdü. Ama ne yağmak... Tam 7000 şimşek kaydedilmiş.
Ben oturdum bu eşsiz manzaraya seyre daldım... Tabii aklıma hemen o an bodrum katlarındaki evlerinde, su basan iş yerlerinde eziyet çekenler geldi.
"Kentin yöneticilerin işi ne zor. Her çakan şimşekte nerenin borusu patladı, hangi mazgallar tıkandı diye hop oturup hop kalkıyor olmalılar" diye düşündüm.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yine kurmuşsunuz koalisyonu! 05 Mayıs 2024 | 389 Okunma Kral Faysal’dan Erdoğan’a... 04 Mayıs 2024 | 712 Okunma Yanına Namık Tan’ı da verin! 03 Mayıs 2024 | 1.410 Okunma Mangal 01 Mayıs 2024 | 402 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar