Gelelim şu İHH meselesine...

Türkiye, İsrail'in 3 şartını kabul etmesi üzerine, diplomatik ilişkileri normale döndürme kararı aldı. İHH adlı grup bu işe çok sert tepki verdi.Site resmi hesabından Cumhurbaşkanına yönelik...

Türkiye, İsrail'in 3 şartını kabul etmesi üzerine, diplomatik ilişkileri normale döndürme kararı aldı. İHH adlı grup bu işe çok sert tepki verdi.
Site resmi hesabından Cumhurbaşkanına yönelik "İsrail'le örtünen çıplak kalır" şeklinde bir mesaj yayınladı.
Hadi, İHH'ya destek olmuş pek çok iyi niyetli insan Mavi Marmara'nın hatırasıyla hassas, anlıyoruz.
Ama asıl dikkat edilmesi gereken, bu kesimin hassasiyetini araçsallaştıranlar, insanların acılarını kendi politik ve bireysel hesapları için kullananlar.
Mavi Marmara katliamı yaşandığında hepimiz en sert tepkiyi verirken, İsrail'e değil ölenlere kızanlar ve bu yüzden çok da eleştirilenler bugün İHH'nın arkasına saklanıp ateş ediyorsa...
O acı günlerdeki tavrını hepimizin çok iyi bildiği Fethullahçılar ve hatta CHP lideri bile oradaysa... Durup düşünmek gerekmez mi?
Evet, Türkiye tarihinde İsrail'e karşı en sert tavrı almış Erdoğan'a yönelik bu tavrın hakkaniyetle alakası olmadığı ortada.
Kaldı ki bölgesel dengelerin yıllık, aylık değil, günlük değiştiği bir coğrafyada, dört koldan saldırı altındaki bir ülkenin dış ilişkilerindeki stratejiler ve taktikler genel, ulusal çıkarlara göre belirlenir.
Çünkü Türkiye, gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerini, siyasete tahvil edip istediği olmayınca tehditkâr açıklamalar yapan gruplara göre dış politika belirleyemeyecek kadar büyük ve önemli bir ülke.

***


Bir Mavi Marmaracı anlatıyor...
Kuşkusuz Mavi Marmara katliamında öldürülen vatandaşlar sadece bir grubun, vakfın, cemaatin değil Türkiye'nin şehitleri. Dolayısıyla onların haklarını savunmak, acılarını paylaşmak hepimizin görevi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burcu Hanım herkesi aptal yerine koyuyor 17 Mayıs 2024 | 2.408 Okunma Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.022 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 597 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 830 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar