Geçti o günler cancağızım

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (05.09.2022)''Geçti o günler cancağızım'' başlıklı yazısı.

Can Ataklı çok sinirlenmiş...
"Ben anlayamıyorum. Elbette her komutan inançlı olabilir, namazında niyazında olabilir. Son derece dindar olabilir. Ama arkadaş ne oluyor ya? Ordu-komuta eller havada Kur'an okunuyor. 30 Ağustos Kur'an-ı Kerim ile kutlanıyor artık. Olmaz" diyor.
Can'ın youtube'daki konuşmasını dinlerken 15 Temmuz gecesi darbecilere direnen bir generalimizin özel sohbetimizde anlattıklarını hatırladım.
General 15 Temmuz'da darbeye katılan harp okulundan dönem arkadaşı bir FETÖ'cü şöyle tarif ediyordu:

"Bildiğin gibi ben arada bir iki kadeh içerim. Ama Ramazan'da hepimiz aldığımız terbiye gereği daha dikkatli davranırdık. Bu arkadaş okulda göstere göstere sigara içer, akşam herkesi rakıya davet ederdi. Ama pek çok kez ranzasında kimseye belli etmeden gözüyle namaz kıldığına da şahit olmuştum."
Generalin bahsettiği 28 Şubat'a giden yıllar...
İbadetini açıkça yapanın irticacı diye ordudan atıldığı, yerlerine "seküler" numarası yapan bu takiyeci ajanların sokulduğu dönemler.
Öyle ya 15 Temmuz'da yarısı FETÖ'cü çıkan generaller gökten zembille inmedi ya komuta kademesine.
Tabii Can'la ikimizin bir ordudan beklentilerimizin çok farklı olduğunun farkındayım.
Ama yine de hatırlatayım dedim, üzmesin kendini fazla.


DAVİD KOOPERFİLD Mİ SEDEF KABAŞ MI?
Spikerlikten muhalefetin kanaat önderliğine geçen Sedef Kabaş deyince aklınıza ne geliyor?
Benim aklımda ifadesi alınmak üzere götürülürken kameraları fark edince kollarını arkasında bağlaması ve ters kelepçeleniyorum pozu kesmesiyle kalmış.
Gerçekten on numara bir oyunculuktu.
Tabii ki bir de hata yapmayacağım, vurgulu konuşacağım diye gerim gerim gerinerek ve gererek yaptığı konuşmalarında Hitler'in propaganda bakanı Goebbels'e yaptığı göndermelerle...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 10 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.144 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.788 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.016 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar